Lamont Dozier maakte onderdeel uit van het befaamde Holland-Dozier-Holland trio, dat verantwoordelijk was voor maar liefst vierenvijftig #1 hits voor Motown artiesten als Marvin Gaye, The Supremes, Four Tops en Martha & The Vandellas. Op 25 mei brengt Lamont Dozier zijn nieuwe album ‘Reimagination’ uit, waarvan hij deze week de eerste single ‘Reach Out, I’ll Be There’ deelde.

In 1966 bereikte ‘Reach Out, I’ll Be There’ de felbegeerde #1 positie in de hitlijsten, destijds uitgevoerd door The Four Tops. De nieuwe akoestische versie van het nummer heeft een gospel-achtige climax, mede dankzij de gastvocals van singer-songwriter Jo Harman. De zangeres, wiens recente album People We Become is opgenomen in Nashville, heeft eerder samen gewerkt met soul superstar Michael McDonald en is geplaylist op BBC Radio 2 met recente single When We Were Young.

“It’s a brilliant idea that (producer) Fred Mollin came up with to reclaim these songs in this fashion and we’re just having a ball with it. I’m sure Motown fans will dig the new interpretations just as much as we all are here.” – Lamont Dozier.

Lamont’s album ‘Reimagination’ is een akoestische re-interpretatie van een aantal van zijn meest bekende composities en zal deze lente uitkomen. Op het album wordt Dozier bijgestaan door o.a. Gregory Porter, Graham Nash, Marc Cohn, Jo Harman, Sir Cliff Richard, Todd Rundgren en Rumer.

Deel: