Walt Wilkins (San Antonio, Texas) is een begenadigd songwriter. Walt’s muziek werd opgenomen door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Skaggs. Met The Mystiqueros creëerde Walt een Texas Hill Country supergroep. De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small in de jaren ’80 bekend als MTV-rockster. Tijdens de tour zal Bart de Win, het Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, de band bijstaan op toetsen, zang en accordeon. Walt Wilkins komt op 25 februari naar de Roepaen in Ottersum.

De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast. Prachtige meerstemmige vocalen, soulful en met invloeden van Tex Mex en de Mississippi Delta Blues.

Support komt van Tip Jar. Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win en Arianne Knegt . Na een paar duetten voor solo albums van Bart te hebben opgenomen ontdekten ze dat hun stemmen wonderwel goed samenklonken. Ze besloten een Roots repertoire op te bouwen met het duet als basis. Klein, puur en eerlijk dat is Tip Jar

Deel: