Het zevendaagse Sziget Festival – één van ‘s werelds grootste muziekfestivals – maakt de eerste 37 namen voor de 2018-editie bekend. Tussen 8 en 15 augustus verwelkomt The Island of Freedom onder meer Kendrick Lamar, Kygo, Mumford & Sons, Bastille, The Kooks, MØ, Liam Gallagher, Parov Stelar, Zara Larsson en 28 anderen.

De Amerikaanse sensatie van het moment en multi-Grammy-winnaar Kendrick Lamar mag zich de eerste headliner van Sziget 2018 noemen. Hij zal de Main Stage betreden op woensdag 8 augustus. Ook de Noorse dj en producer Kygo zal het festival headlinen, op maandag 13 augustus. Voor de zaterdag, 11 augustus, zijn de koningen van de folkrock aangekondigd: Mumford & Sons.

Rockliefhebbers komen aan hun trekken met optredens van onder meer Bastille, The Kooks, Goo Goo Dolls, Liam Gallagher, Wolf Alice, Slaves, Kaleo en Nothing But Thieves. Vanuit Zweden maken de indiegroep Lykke Li, de populaire Zara Larsson en de elektronische band Little Dragon hun opwachting op het eiland. Andere electropop-acts komen van onder andere Clean Bandit, MØ en Everything Everything. De Amerikaanse band Cigarettes After Sex mag ook niet ontbreken op het affiche, evenals ‘dakloze’ held Seasick Steve.

Sziget vindt jaarlijks plaats op het Obudai-eiland in Boedapest. Iedere augustus wordt dit eiland omgetoverd tot The Island of Freedom, waar zo’n 450.000 Szitizens uit meer dan 100 verschillende landen samenkomen voor een uitgebreid aanbod aan muziek, kunst, cultuur, circus, dans, theater en meer. Sziget omarmt diversiteit en heeft voor komende editie dan ook het thema ‘Love Revolution’ geïntroduceerd. Afgelopen week won Sziget voor de tweede keer op rij de ‘Best Line-Up Award’ op de European Festival Awards.

Toegangsbewijzen zijn nog tot en met 31 januari 18:00 uur te koop voor de laagste prijs. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, waarmee de Sziget-ervaring kan worden gecombineerd met een citytrip in Boedapest. Zo zijn er 7-, 5- en 3-Day Passes, evenals dagkaarten. Tickets zijn te verkrijgen via de Sziget-website.

Deel: