Pianist en zanger Ruben Hein wordt sinds het succes van EP ‘Dressed Up’ alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Dit heeft de zanger absoluut geen windeieren gelegd; hij bracht twee studio albums uit, ging op tour met Fink en er was niemand die niet viel voor zijn soulvolle pop song en charismatische performance.

Na een periode van stilte was Hein in 2017 terug met zijn EP ‘Everything I Say’, waarvan de titeltrack als Topsong bij NPORadio2 werd opgepikt. Maar daar blijft het gelukkig niet bij want begin februari zal het derde studioalbum ‘Groundwork Rising’ het licht zien. Een album waarvoor Ruben vertrok naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking.

Ruben Hein staat op 23 mei  in Paradox in Tilburg.

Deel: