De data voor het Europese deel van de U2 eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour zijn vandaag bekendgemaakt. Op 2 mei start de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour in de Verenigde Staten met een concert in Tulsa in Oklahoma. Het Europese deel begint op 31 augustus in Berlijn en reist vervolgens af naar Keulen, Parijs, Madrid, Kopenhagen, Hamburg, Milaan, Manchester, Londen en op zondag 7 oktober staat U2 in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op dit moment staat er één concert gepland, Maxazine gokt er echter op dat er na de start van de voorverkoop op vrijdag 26 januari meerdere concerten bekend gaan worden. In 2017 stonden de Ieren tweemaal in de Amsterdam ArenA, 2015 gaf de band 4 concertenin de Ziggo Dome.

Na de befaamde Joshua Tree stadion Tour uit 2017 brengt de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour U2 weer terug naar de concertzalen. Terug naar waar ze waren geëindigd met hun baanbrekende iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour in 2015. De eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour volgt op de release van het 14e studioablbum Songs of Experience. Net als Songs of Experience een vervolg is op het album Songs of Innocence uit 2014 volgt de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour hun tour uit 2015 op toen U2 dé arenashow opnieuw uitvond ( Rolling Stone) en hun show werd uitgeroepen tot het nummer 1 concert van 2015 door de New York Times.

Zoals bij elke U2 tour wordt met deze nieuwe arenaproductie de allermodernste techniek op het gebied van technologische productie onthuld. Met het podium in het midden is de eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour een ontwikkeling van de unieke en de innovatieve enscenering van de productie uit 2015. De band is te zien vanuit verschillende hoeken met een ultramodern geluidssysteem en een geheel nieuw super high-res LED-scherm die negen keer de resolutie van het scherm van 2015 bevat.

U2 heeft ook speciale concerten gepland in hun thuisland Ierland, in Dublin en Belfast. De exacte details hiervan worden later nog bekendgemaakt.

Deel: