Je hebt pianisten en je hebt pianisten. Edison winnaar Peter Beets behoort tot de laatste categorie: hij is een jazzpianist van wereldklasse. Hoewel de Nederlander al meer dan dertig jaar speelt, is het enthousiasme tijdens ieder optreden nog van zijn gezicht af te lezen. Een plezier om naar te kijken! In Club Dauphine nodigt hij iedere editie een andere artiest uit om een eerbetoon te brengen aan een held of heldin.

Deze editie heeft het Peter Beets Trio jazzvocaliste Fay Claassen uitgenodigd voor een dinerconcert waar de muziek van Barbra Streisand centraal staat. Een legende is ze wel te noemen met meer dan 145 miljoen verkochte albums en meer dan 100 felbegeerde prijzen op haar naam. Eind 2017 verscheen er zelfs een documentaire op Netflix over de actrice, zangeres, schrijfster, componist, ontwerpster, regisseur, fotograaf, activist en vooral bijzonder goede zangeres. Helaas zingt Streisand o.a. haar hits ‘Woman in Love’, ‘People’ ‘The Way We Were’, ‘Memory’ en ‘Tell Him’ (met Celine Dion) niet meer live. Daarom laten we het op 10 maart over aan Fay Claassen.

Fay Claassen
De in Nijmegen geboren Fay Claassen wordt internationaal geroemd om haar vocale techniek en timing. Maar dat is niet de enige reden waarom de vocaliste uitermate geschikt is om het werk van Barbra Streisand te zingen. “Ze legt zoveel liefde in haar stem en geeft blijk van zo’n enorme muzikaliteit dat het echt een genot is om naar haar te luisteren”, zei Nederlands jazzicoon Rita Reys al eens over haar. Tel daar Claassen’s podiumervaring (o.a. Concertgebouw en North Sea Jazz Festival) bij op en het belooft een bijzondere avond te worden…

Het Peter Beets Trio feat. Fay Claassen staat op 10 maart in Club Dauphine in Amsterdam.

Deel: