Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Joep Beving in Stadsschouwburg Groningen.

Concerttip zondag 14 januari: Joep Beving in Stadsschouwburg Groningen

De Nederlandse Joep Beving is een letterlijk en figuurlijke grootheid in de wereld van muziekstreaming. De ruim twee meter lange pianist, met zijn wilde haardos en woeste baard is de belichaming van een online succesverhaal. Sinds zijn debuut ‘Solipsism’ (2015) verscheen, is het album meer dan zestig miljoen keer gestreamd via de online platforms.

De muziek van Beving werd online opgepikt en kwam terecht in tal van playlists met vooraanstaande neo-klassieke componisten als Max Richter, Ólafur Arnalds en Nils Frahm.“Het is ‘simpele muziek voor complexe emoties’, vertelt Joep over het succes van zijn composities. “We leven in een hectische wereld en het lijkt wel of we steeds meer van elkaar vervreemden. De menselijke maat lijkt zoek. Ik voelde al lang de behoefte om de basale verbintenis met mensen in het algemeen opnieuw aan te gaan. Muziek is de universele taal die dat kan doen. Ongeacht onze culturele verschillen heb ik een hoopvol geloof dat we een aangeboren begrip hebben ten aanzien van wat het betekent om mens te zijn. Iets als kippenvel is hiervan het bewijs.”

Vrijwel alle tracks van ‘Solipsism’ werden ‘s nachts opgenomen, als vrouw en dochters sliepen, in de keuken van zijn Amsterdamse huis, op de Duitse piano die hij van zijn oma erfde.

Zijn muziek werd opgepikt door een manager van Deutsche Grammophon die het album van Joep hoorde in een kroeg in Berlijn. Het duurde niet lang voordat Joep zijn handtekening zette onder een contract bij het vooraanstaande klassieke label.

Deze handtekening leidde tot het nieuwe album ‘Prehension’ dat voortborduurt op de muziek, de filosofie en het succes van ‘Solopsism’. Melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: