Op 23 maart 2018 verschijnt het nieuwe album van Jamai. Op 26 januari 2018 wordt de eerste, gelijknamige single uitgebracht. Dit heeft Jamai zelf bekendgemaakt op zijn sociale kanalen.

‘Genoeg Te Doen’ is het eerste album sinds hij 15 jaar geleden op 17-jarige leeftijd de finale van Idols won. Hij zegt zelf: “Ik snap dat het beeld van toen nog bij veel mensen op het netvlies staat. Het was een bepalend moment voor mijn leven. Maar nu, 15 jaar later, is mijn leven totaal anders, realistischer. Ik ben nog steeds aan het ontdekken wie ik ben, maar ik weet wel wie ik wil zijn. Daarom voelt het zo goed om nu een album te maken, om zonder filters en ruis te kunnen schrijven wat ik voel’.

‘Genoeg Te Doen’ is een pop/luisterplaat geworden, met ruimte voor dansbare tracks, maar vooral voor veel sfeer. Teksten zijn oprecht, serieus, actueel en puur met thema’s als verlangen, verwerking en vertrouwen.

Voor dit album wilde Jamai onderzoeken wat hij wilde, waarover hij wilde zingen en hoe dat dan moest klinken. En met een lang gekoesterde ambitie: om zelf te achter de piano te gaan zitten en te schrijven, te componeren. Jamai zingt op het album in het Nederlands, “omdat dat de taal is waarin ik me het eerlijkst kan uitdrukken, waarin ik zelf geloof wat ik zing.”

Jamai heeft nog Genoeg Te Doen. Dit is waar hij staat, maar bovenal waar hij naartoe wil. Dit is wat hij speelt op zijn piano, dit is waarmee hij op het podium gaat staan. Dit is Jamai.

Deel: