Op 23 februari komt Shakey Graves naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Shakey Graves is het muzikale project van de Amerikaanse singer-songwriter Alejandro Rose-Garcia. De Texaan smelt traditionele stijlen als folk(rock), country en blues samen tot een eigenzinnig low-fi Americana geluid met naast geweldig gitaarspel een prominente rol voor zijn rauwe stem.

In New York laat Rose-Garcia voor het eerst van zich horen tijdens populaire open mic avonden. Hij verruilt deze stad vervolgens met Los Angeles waar hij actief raakt in de underground freak folk scene. Uiteindelijk belandt hij in Austin en geeft hij Shakey Graves definitief vorm.

Z’n eerste wapenfeit onder die naam is zijn debuut Roll The Bones uit 2012. Twee jaar later verschijnt And The War Came en scoort hij een succesvolle hit met Dearly Departed waarop ook Esmé Patterson te horen is. In 2015 wint hij een Americana Music Award in de categorie Best Emerging Artist.

Eerder dit jaar verscheen z’n laatste langspeler Shakey Graves And The Horse He Rode In On (Nobody’s Fool and The Donor Blues EP).

Deel: