De 20-jarige zangeres Maan won vorig jaar seizoen 6 van The Voice of Holland en heeft in korte tijd een grote schare fans achter zich gekregen. Ze scoorde al goed in de hitlijsten met haar catchy nummers ‘Perfect World’ (geproduceerd door DJ Hardwell) en ‘’Ride It’.

Terwijl ‘Pockets Full of Change’ veelvuldig gedraaid wordt op de radio, is het nu tijd voor de eerste clubtour van Maan, waarop ze met haar eigen liveband heel Nederlands door gaat. De tour draagt de naam AM/PM, vanwege twee EP’s die dit najaar zijn uitgekomen: AM en PM.  Op deze EP’s laat Maan haar diversiteit als artiest horen. Een muzikaal etmaal van licht naar donker, zo veelzijdig als de zangeres zelf.

Maan-Doornroosje

Ondanks het slechte weer mocht Maan voor een volgepakt Doornroosje spelen. Dankzij een garderobeprobleem begon de show een kwartier later, maar daar leek niemand last van te hebben. Er werd muziek gedraaid en de sfeer zat er al goed in. Er was een divers publiek, maar vooraan stond het vol met vooral tienermeiden die werkelijk alles mee konden zingen.

Maan wisselde lekker af tussen nummers van haar AM- en PM-EP’s. Het ene moment staat ze prachtig voor een microfoonstandaard te zingen, het volgende danst en springt ze over het hele podium zonder ook maar iets in te leveren aan zang. Het nummer ‘Pockets Full of Change’ was naar eigen zeggen erg spannend om te zingen, aangezien dit het allereerste nummer was dat ze zelf heeft geschreven.

Halverwege vertelde ze over haar deelname aan het NPO-programma Beste Zangers. Daar zong ze ‘Nessun Dorma’ van Pavarotti, zeker niet het makkelijkste nummer. Dat bracht ze ook nu weer met verve ten gehore.

Maan-Doornroosje

Op een gegeven moment trok ze een jonge fan van een jaar of 7 op het podium om vervolgens met haar te dansen en voor haar te zingen. Even later kwam Maan zelfs voor een nummer tussen het publiek staan om vervolgens weer het podium op te klimmen en iedereen mee te laten springen. Als toegift zong ze natuurlijk ‘Perfect World’, Het nummer waar haar carrière mee is begonnen.

Maan-Doornroosje

Twee jaar geleden had niemand nog van Maan gehoord. In korte tijd heeft ze vele harten, jong en oud, weten te veroveren. Een vrijwel uitverkochte clubtour is hier een goede indicator van. Nog één show te gaan en dan zit het eerste deel van de AM/PM Tour erop. Het tweede deel begint in februari en zal ongetwijfeld minstens net zo succesvol zijn!

Maan-Doornroosje

foto’s: Kevin Knipping

Deel: