Deze week verscheen de EP ‘MO x Caro Emerald by Grandmono’. De EP bevat 3 nieuwe en 3 bestaande tracks, speciaal gearrangeerd met en voor het Metropole Orkest. De opnamen vonden plaats in de Amsterdamse Electric Monkey Studio waar de EP in drie dagen is opgenomen. Voor het Metropole orkest uniek om in een kleinere studio te spelen dan ze normaal gewend zijn. De sound, geïnspireerd op 60s filmorkesten en Italiaanse/Franse filmmuziek, is heel bepalend voor de EP door de productie van Grandmono (David Schreurs en Jan van Wieringen).

De EP werd opgenomen met vintage apparatuur en opnametechnieken én met de oude mengtafel van Ennio Morricone. Dat geeft de tracks een prachtige, warme en diepe filmische sound. Op de EP staat o.a. de track ‘Home’, een nog nooit eerder opgenomen nummer, geschreven door David Schreurs, Guy Chambers en Vince Degiorgio. Het voor de EP speciaal geschreven kerstliedje ‘Something For Christmas’ is onlangs uitgekomen.

Tracklisting ‘MO x Caro Emerald by Grandmono’

1. Tahitian Skies
2. The Ghost Of You
3. A Night Like This
4. Home (nieuwe track)
5. Little Snowflake (nieuwe track – instrumentale kersttrack)
6. Something For Christmas (nieuwe kersttrack + nieuwe single)

Vanaf 18 december starten Metropole Orkest & Caro Emerald een korte tour door Nederland met 5 shows.

Deel: