In de jaren tachtig was Tears For Fears één van de populairste bands ter wereld dankzij hits als ‘Shout’, ‘Everybody Wants To Rule The World’ en ‘Sowing The Seeds Of Love’. Op 14 mei 2018 komt de band met hun Rule The World Tour naar AFAS Live. De kaartverkoop voor dit seated concert begint op vrijdag 8 december om 09:00 uur via www.ticketmaster.nl.

Tears For Fears werd bekend in een tijd van politieke en maatschappelijke onrust in het Verenigd Koninkrijk. Met hun melodieuze, maar tekstueel zwaarmoedige hits als Shout, Everybody Wants To Rule The World en de verpletterende debuutsingle Mad World brachten ze hoop en escapisme in donkere dagen. Roland Orzabal en Curt Smith trokken hun muziek echter over de landgrenzen en werden wereldsterren, wat tot een miljoenenaantal aan plaatverkoop leidde.

Na een jarenlange pauze kwam er een nieuwe plaat en verplaatste het speelveld van de Britten zich naar de Verenigde Staten, waar ze dit jaar nog met Hall & Oates door het land tourden. Voor 2018 staat de Rule The World Tour op de agenda. Daarbij wordt op maandag 14 mei AFAS Live in Amsterdam aangedaan.

Deel: