Het jaarlijkse Arnhemse kunstfestival Donnerwetter Day start de derde editie op 19 mei 2018 extra vroeg met een groot gezamenlijk diner. ‘We vieren hiermee onze nieuwe plaat, de creatieve samenwerkingen in 2018 en de vriendschappen die we door het festival hebben opgebouwd. ‘Donnerwetter Day is altijd al een feest van overvloed geweest, dus een flink avondmaal om de god van de roes, Bachhus, te eren kon er ook nog wel bij!’, aldus frontman Rocco Ostermann.

Kunstenaars, muzikanten en bezoekers proosten en eten samen op zaterdag 19 mei aan lange tafels in de grote zaal van poppodium Luxor Live te Arnhem. Er zijn 100 kaarten voor het startdiner te verkrijgen. Bij deze tickets is de nieuwe EP op 12’’ vinyl en toegang tot het festival inbegrepen.

‘Europamine’ releaseparty op Donnerwetter Day 2018

Donnerwetter startte onlangs met het project Europamine: een muzikale roadtrip door Europa. Het komende jaar werkt de band in verschillende Europese landen aan nieuwe songs en ontmoeten ze muzikanten en producers waarmee ze de Donnerwetter Europamine gaan vormgeven. De eerste halte is net over de grens: België. De Antwerpse producer Staf Verbeeck (dEUS, Bazart, Hooverphonic e.a.) zit achter de knoppen. Het resultaat van deze eerste samenwerking verschijnt op Donnerwetter Day 2018 in de vorm van een 12’’ vinylplaat.

Deel: