Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Little Steven in 013.

Concerttip donderdag 30 november: Little Steven in 013

We zijn trots dat we een grote held aan mogen kondigen: niemand minder dan Little Steven a.k.a Miami Steve a.k.a Steven van Zandt! (A.k.a. Silvio Dante voor de Sopranos-adepten onder ons.) De gitarist van Bruce Springsteen’s E-Street Band stapte rond 1984 uit de band om zich op zijn solocarrière te richten. Zijn succesvolle debuut ‘Men Without Women’ was toen al uit. Na vijf albums en een best-of in 1999 keerde hij weer terug in de E-Street Band en dat leek het einde te zijn van Steven’s solocarrière.

Maar tamelijk onverwacht verscheen dit jaar het nieuwe album ‘Soulfire’ en wat een ongenadig lekkere plaat is het geworden. Je hoort de stoere working-man-rock die we van hem kennen, maar ook knallende soul, oude rhythm ‘n’ blues en 60’s doo-wop. “Wat een feest”, schreef De Volkskrant. De 66-jarige goedzak is nog even sympathiek, nog even cool (check zijn garagerocklabel Wicked Cool) en nog even begaan met de wereld. En, zo zagen de fans eerder dit jaar in Carré, nog vol soulfire!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: