Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Take Me To Church Festival in Patronaat

Concerttip zondag 29 oktober: Take Me To Church Festival in Patronaat

Een unieke reeks concerten met bands van eigen bodem en internationale grootheden in een tweetal Haarlemse kerken. Patronaat en Gitaarlem slaan dit jaar weer de handen ineen voor ‘Take me to Church’. Op 28 oktober wordt de van zichzelf al prachtige Groenmarkt Kerk ingekleurd met acts als Admiral Freebee die een solo show zal doen, luister je naar dromerige folkliedjes van Luke Sital-Singh en ruilt Cut_ dit keer hun elektronische nummers in voor een ingetogen en kalme set. Op de tweede dag van dit festival, 29 oktober, wordt de majestueuze St. Bavo aangedaan door Danny Vera die zijn bluesy americana-liedjes in een bijzondere setting zal presenteren, speelt Matthew & The Atlas hun melancholisch getinte liedjes akoestisch en zorgt Kim Janssen voor kippenvelmomenten met bijna breekbare nummers die goed overeind blijven staan.

Danny Vera
Met zijn voorliefde voor Amerikaanse muziek werd Danny Vera bekend door zijn muzikale bijdrage aan het televisieprogramma ‘Voetbal Inside’ van Johan Derksen en optredens bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night. Bezoekers van zijn clubshows ontdekken het eigen werk van deze rasartiest, en zijn eerste twee theatertours ‘The New Black & White’ en ‘Between the Dark & Daylight’ zorgen – vooral tot eigen verwondering – voor volle, dan wel uitverkochte zalen. Vanavond speelt Vera in een uiterst bijzondere setting, geheel aangepast voor zijn show in de prachtige St. Bavo tijdens Take Me To Church Festival.

Matthew & The Atlas
De multi-instrumentalist is met zijn meest recente album ‘Temple’ teruggekeerd naar zijn klassieke folk roots. Zijn teksten zijn een zuivere expressie van alledaagse emoties waar iedereen zich in kan herkennen. Matthew And The Atlas zal je vanavond met gemak meezuigen in hun melancholische geluid die ze in akoestische setting spelen en door de doorleefde stem van de zanger hang je met gemak aan de spreekwoordelijke lippen.

Kim Janssen
Breekbare liedjes die goed overeind blijven staan en zo nu en dan zorgen voor een goede dosis kippenvel. Dat is Kim Janssen. Zijn muziek vloeit over van donkere , warme arrangementen naar orchestrale uitspattingen. Met zijn meest recente album heeft de singer-songwriter behoorlijke indruk gemaakt en ontving hij lovende recensies.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: