Op zondag 29 oktober is het zover: het eerste Vlaardingse Stadsterras van dit nieuwe seizoen. Hét tweemaandelijkse theater- en muziekfestival voor de hele familie, waarin professioneel en lokaal (cultureel) aanbod samensmelt. Tussen 13:15 en 17:30 uur is er in het hele theater van alles te doen. Van vele verschillende muziekoptredens, een toneelvoorstelling en jeugdtheater tot spel- en knutselactiviteiten, lekkere drankjes, hapjes en leuke ontmoetingen.

Aadje Piraatje (4+)
In deze interactieve piratenvoorstelling kunnen de kleinste theaterbezoekertjes mee op reis met Aadje Piraatje en alle andere piraten aan boord. Ze beleven allerlei avonturen zoals op zoek gaan naar de schat, een zeebeen-oefening doen en Aadje helpen wanneer hij verschrikkelijk ziek wordt! Aan het einde van de voorstelling spelen de kinderen op toneel een scene na uit ‘de scheepsjongens van Bontekoe’. Aadje Piraatje begint om 14:00 uur in de Glazen Foyer, kaarten € 7,50.

Bedrog, Toneelgroep de Stokerij
Bedrog, een grote angst en tegelijkertijd een diep verlangen. We spreken er schande van, maar genieten van de verhalen. Totdat je er zelf in verzeild raakt. Dit meesterwerk van Harold Pinter begint op het moment dat de affaire van Jerry en Emma al beëindigd is. Doordat je als toeschouwer op het toneel tussen de acteurs zit, kun je niet anders dan meevoelen met de dilemma’s van de personages. Bedrog vindt om 15:00 uur plaats op het toneel van de Grote Zaal, kaarten € 19,50.

Vocal Group MAZE
Opgericht door en o.l.v. van Merel Martens komen de 20 zangers en zangeressen van MAZE iedere woensdagavond samen in Rotterdam en deze zondag voor een optreden in Vlaardingen! Zowel covers, als eigen repertoire komen voorbij. Verlies jezelf in een lijnenspel van melodieën en laat je om 16:00 uur in de Harmonie a-MAZE-en, kaarten € 5,00. Verdwaald zijn was nog nooit zo heerlijk!

Trapverhalen, VMG, UN1EK en meer!
Het hele theater wordt deze middag als podium gebruikt, zelfs de trap! In Trapverhalen vertellen schrijfster Christel Kerklaan en theaterregisseur Jacques Nachtegaal op de marmeren trap verhalen, die door spelers geïmproviseerd worden vertaald naar beelden. Het Vlaardings Musical Gezelschap geeft in de Bovenfoyer een preview van hun voorstelling Revue, waarmee zij 3 t/m 5 november optreden. De kleine bezoekertjes kunnen verder hun hart ophalen met een tekenwand, spelletjestafel, candybar en knutselen i.s.m. UN1EK.

Het belooft weer een gezellige en vooral bomvolle zondagmiddag te worden voor jong én oud, wees welkom! Alle activiteiten en optredens van het Stadsterras zijn gratis toegankelijk, enkel voor de professionele voorstellingen Aadje Piraatje (4+) (14:00), Bedrog (15:00 uur) en Maze (16:00) is een betaald kaartje vereist.

Deel: