Zaterdagavond 7 oktober stond Sven Hammond in een uitverkochte zaal in Hedon Zwolle. De kleine zaal was helemaal vol en dat gaf Sven, na een goedenavond, de gelegenheid om te vragen of ze volgende keer maar de zaal ‘hiernaast’ moesten boeken.

De avond begon zoals ook Sven Hammond ooit begon, een instrumentale opening van een tweetal nummers. Alsof iemand achter de schuif een cd had opgezet, zo strak klonk deze band. Tijdens het nummer knapte er een snaar bij de gitarist, met een knikje naar de band gaf hij aan dat de rest het even over moest nemen. Wat volgde is een stukje improvisatie van de band waarin gitarist Tim Eijmaal de kans kreeg zijn snaar te wisselen en te stemmen, daarna met oogcontact aan te geven dat het gelukt was om vervolgens op volle kracht door te gaan met het nummer.

Sven vertelde: “Ooit zijn we begonnen als instrumentale band, maar wij hadden snel door dat na een aantal instrumentale nummers de akkoorden wel zijn gespeeld en we merkten dat de voorste rijen leger werden. Dat was het moment dat we verder zijn gaan denken en uitkwamen bij de fantastische zanger Ivan Peroti.”

En daar was niks van gelogen, wat een dijk van een stem en wat een uitstraling. Bij het sluiten van de ogen was er zelfs een hint van Prince te vinden in zijn stem. Vooral bij het nummer ‘Diamond Drink’, waarbij Peroti zelfs het nummer ‘Diamonds and Pearls’ van Prince zelf een plaats geeft. Ondanks dat de Soul uit de bandnaam is verdwenen is de soul nog altijd zeer goed aanwezig in de band. Er is iets meer plaats gemaakt voor de gitaar, waardoor de band richting de blues en Rock ’n roll neigt, maar nog altijd is er een zeer grote hoofdrol voor de Hammond waaruit de meest gruwelijk fantastische geluiden komen. Met een setlist van ruim twee uur was het een zeer geslaagde avond waarna mening bezoeker met een dikke glimlach de zaal verliet.

Foto’s (c) Robert Westera / Maxazine

Deel: