Wie niet minimaal een nummer van Albert Hammond kent, heeft de afgelopen 50 jaar onder een grote zware steen gelegen. De Engelsman zal qua aantallen hits zeker bij de top 10 grootste hitproducenten aller tijden zitten. Hammond schreef niet alleen megahits als zijn eigen ‘I’m a Train’ en ‘It never rains in Southern California’ , maar ook hits voor Diana Ross, Celine Dion, Tina Turner, Starship en vele anderen.

Albert Hammond - In SymphonyIn Symphony‘ bevat 12 van zijn beste tracks, grote bekende hits, maar ook een paar verassingen. Na 50 jaar zijn zijn beste melodieën opnieuw bewerkt met zijn typerende krachtige vocals en gitaar. Op ‘In Symphony’ laat Hammond naast zijn eigen stem en composities ook het London Session Ochestra horen, met daarin de beste virtuozen uit verschillende Britse Orkesten te horen. Ook The Trinity Boys Choir en de befaamde London Voices zijn te horen op ‘In Symphony’.

Naast enkele van zijn grootste hits horen we op het album ook twee Spaanstalige nummers. Hammond is ondanks zijn Engelse nationaliteit en oorsprong geboren op Gibraltar, en Spaanstalig opgevoed. ‘Alejete’ (de Spaanse versie van ‘Just Walk Away’, die hij schreef voor Celine Dion) en de licht klassieke Mexicaanse track ‘Estrellita’ benadrukken die Spaanstalige opvoeding. En dat terwijl hij juist een van zijn grootste hits schreef voor wellicht de bekendste Spaanse zanger aller tijden, Julio Iglesias. Diens ‘To all the girls i’ve loved before’ brengt de schrijver van het nummer dan juist gewoon in het Engels. Het nummer verliest in de versie van Hammond echter geen span van de bekendere versie door Iglesias en Willy Nelson.

Het laatste album van Hammond draagt voort op de toch al succesvolle wereldwijde trend van artiesten die à la Night of the Proms met een Symfonieorkest opnemen. ‘In Symphony’ vormt daar geen uitzondering op en maakt de nummers die oorspronkelijk al grote hits waren, nog net een stapje indrukwekkender. Groot verschil met andere artiesten: Hammond laat de orkestrale versies de nummers niet geheel overnemen en houdt de regie nog steeds in eigen hand. Grote klasse! (8/10) (BMG)

Deel: