Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Roots Manuva in Patronaat

Concerttip donderdag 21 september: Roots Manuva in Patronaat

Witness the fitness! Roots Manuva brak in 2001 door met de track ‘Witness (1Hope)’, maar ook tegenwoordig is de Britse rapveteraan een act waar je getuige van wilt zijn. Zijn laatste album ‘Bleeds’ werd bestempeld als zijn beste werk in jaren, mede dankzij producer Four Tet. Roots Manuva’s bass-heavy geluid, met elementen van reggae, dub, funk, techno en experimentele elektronica, maakt hem genre-overstijgend en “one of the most influential artists in British music history.” In de loop der jaren werkte de rapper ook samen met artiesten als Gorillaz, DJ Shadow, Fun Lovin’ Criminals, Leftfield, Mr Scruff, Jamie Cullum en U.N.K.L.E.

Het voorprogramma wordt verzorgd door De Nachtdienst. Live zorgen ze voor een eigenzinnige show met trippy, jazzy hiphop gecombineerd met absurde teksten vol betekenis. De zeskoppige Amsterdamse band met rapper en baritonsaxofoon loopt over van de energie en het muzikale geweld. De Nachtdienst neemt je mee naar een stormachtige wereld zonder regels.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: