De internationale folk band Folk Road Show brengt op 10 november hun nieuwe studioalbum ‘Gold’ in eigen beheer uit. Gold werd opgenomen in Vancouver en Groningen en werd geproduceerd door Harmen Ridderbos (Town of Saints) en JP Maurice. Vandaag verschijnt de tweede single van het album getiteld ‘Something in the Water’.

Folk Road Show combineert folk en americana met een vleugje indie-pop. De groep is qua muziek en harmonieën te vergelijken met Cosby, Stills, Nash & Young, The Band of Fleet Foxes. Alle bandleden schrijven liedjes, wisselen constant van instrumenten en nemen om de beurt de lead-vocals voor hun rekening. Dit levert veel dynamiek en diversiteit op, zowel op plaat als op het podium. ‘Gold’ is de opvolger van het in 2016 verschenen debuutalbum ‘Folk Road Show’.

Folk Road Show is alles behalve een conventionele band. Het vijftal bestaande uit Dominique Fricot (CAN), Benjamin James Caldwell (AUS), O.J. Caarls (NL), Nick Petrowich (CAN) en Pieter van Vliet (NL) heeft sinds de oprichting in 2014 al veelvuldig door Europa en Canada getoerd. In minder dan 3 jaar speelde de band al ruim 300 shows en ze zijn momenteel op tour in Canada, waar ze 35 shows spelen.

Vorige weeg verscheen de tweede single van het komende album ‘Something in the Water’. Dom Fricot zegt hierover: “I received the chorus of Something in the Water ‘love it comes and goes’ probably 10 years ago on my balcony while I was playing guitar one afternoon. I didn’t know what it was supposed to mean at the time but I knew by the feeling of getting completely lost in the chords and the yells of a neighbour shouting ‘no! Don’t stop’ through their window that I was on to something. I sat on pieces of the song for years before figuring it out. Something in the Water is a tale of a series of characters who ultimately choose an ideal over love. Something in the water refers to the human nature of assuming that ‘love’ is somewhat disposable and will simply keep coming back for us”.

Gold tour:
26.11.2017 | Lely Sunday Afternoon, Lelystad
30.11.2017 | Gebr de Nobel, Leiden [RELEASE SHOW] vvk
01.12.2017 | Catharina Kapel, Harderwijk
06.12.2017 | Gudden Welle, Luxemburg (LU)
07.12.2017 | Pand A, Kortrijk (BE)
09.12.2017 | Goudsteeg (21), Zwolle
14.12.2017 | Paradiso, Amsterdam
15.12.2017 | Simplon, Groningen
16.12.2017 | Muzikale Huiskamer, Castenray

Deel: