Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Mike + the Mechanics in Melkweg

Concerttip donderdag 14 september: Mike + the Mechanics in Melkweg

Hij staat nog steeds vooral bekend als leadgitarist van progrocklegendes Genesis, maar Mike Rutherford heeft met zijn onterecht wat vergeten hobbyproject Mike + The Mechanics nóg een bijzonder fijn repertoire aan ‘80s- en vroege ‘90s-klassiekers onder zijn hoede. De band begon als eenmalig project met zangers Paul Carrack en Paul Young, maar groeide uit tot een onverwacht groot succes met hits als ‘The Living Years’ en ‘Over My Shoulder’. Young overleed in 2000 en Carrack ging vanaf 2007 solo verder. Gelukkig bracht Rutherford de band weer tot leven in 2010 met een geheel nieuwe line-up rond zangers Andrew Roachford (van de band Roachford) en Tim Howar. Support Ben McKelvey opent de avond.

Singer-songwriter Ben McKelvey groeide op in West-Londen luisterend naar muziek van klassieke songwriters als Spingsteen, Dylan, Cash en Joe Strummer. Samen met zijn vrienden vormde hij in zijn tienerjaren een pop-punk groep genaamd Fluid Lines, na een paar succesvolle jaren besloot de band in 2011 uit elkaar te gaan. Ben McKelvey maakte een switch van de drums naar gitaar en ging solo verder.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: