De Doelen komt dit seizoen met een gloednieuwe avontuurlijke uitgaansavond met bijzondere concerten. Club Doelen biedt in de intieme setting van de Eduard Flipse Zaal elke vrijdagavond om half negen de kwaliteit van een concertzaal met de sfeer van een club. Onder het genot van een lekker drankje geniet de bezoeker van een fijne ambiance met een gevarieerd en grensverleggend muziekaanbod van jazz, world en crossover tot pop, elektronica en hedendaags klassiek van een jonge generatie musici uit binnen- en buitenland. Met concerten van o.a. Blick Bassy, Maarja Nuut, Nive & The Deer Children, Yilian Cañizares, Instant Composers Pool, Mike Boddé, Julian Schneemann en Marike van Dijk & Jeff Taylor is Club Doelen toegankelijk voor iedereen!

Op vrijdag 29 september opent de Zwitsers-Cubaanse zangeres en violiste Yilian Cañizares met haar allereerste optreden op Nederlandse bodem de gloednieuwe clubavond. Haar buitengewone mix van jazz, klassieke muziek en Afro-Cubaanse ritmes is een ware openbaring. Na deze groovy opening smaakt het naar meer! Een opvallende naam in het programma is de Kameroenese zanger, componist en multi-instrumentalist Blick Bassy.

Samenwerking met Jazz International
Voor zeven concerten werkt de Doelen dit seizoen nauw samen met het Rotterdamse Jazz International. In dat kader brengt Mike Boddé samen met de chromatische mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo een ode aan de legendarische Toots Thielemans. Altsaxofoniste Marike van Dijk, wiens muziek wordt getypeerd als orkestrale indie pop cross-over met jazz, heeft de New Yorkse singer-songwriter Jeff Taylor te gast. Taylor is vaste gast bij de Donny McCaslin Group (die tekende voor Bowie’s laatste album ‘Blackstar’). En voor het eerst sinds lange tijd is de Instant Composers Pool weer in Nederland te zien met ‘Han Bennink 75 jaar’.

Club Doelen Pas
Met de Club Doelen Pas is de clubganger voor € 14 het hele seizoen verzekerd van korting op álle Club Doelen-concerten. Per concert is de toegang met Pas ook € 14. Een volledig overzicht van de concerten staat op de Facebookpagina

Deel: