De nieuwe EP van Coldplay heet ‘Kaleidoscope’ en is vandaag online uitgebracht. Op 4 augustus wordt de EP ook uitgebracht op CD en vinyl. De EP bevat een live versie van ‘Something Just Like This’, welke zij samen met The Chainsmokers maakten. Deze versie is afgelopen april in Tokyo opgenomen. Voor Miracles (Someone Special) werkte de band samen met Big Sean, een rapper uit Detroit.

‘A L I E N S’ schreef Coldplay samen met Brian Eno en is co-produced door Eno en Markus Dravs (Arcade Fire, Mumford & Sons en Kings of Leon). De opbrengst van dit nummer gaat naar Migrant Offshore Aid Station (MOAS), een internationale NGO die hulp biedt aan overstekende migranten op de Middellandse zee. Coldplay is ambassadeur van MOAS.
Voor ‘Hypnotised’ is een speciale app gemaakt. Door middel van deze app kunnen fans thuis of tijdens shows meespelen met de track. De app kun je hier gratis downloaden.

‘Kaleidoscope’ volgt het album ‘A Head Full Of Dreams’ op. Dit album is sinds de release in december 2015 wereldwijd meer dan 5 miljoen keer verkocht. De nieuwe single ‘Miracles (Someone Special)’ luister je hieronder.

‘Kaleidoscope’ bestaat uit de volgende vijf nummers:
1. ‘All I Can Think About Is You’
2. ‘Miracles’ (Someone Special) – Coldplay & Big Sean
3. ‘A L I E N S’
4. ‘Something Just Like This’ (Tokyo Remix) – Coldplay & The Chainsmokers
5. ‘Hypnotised’

Deel: