Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jeremy Loops in De Oosterpoort

Concerttip donderdag 6 juli: Jeremy Loops in De Oosterpoort

Jeremy Loops werkte twee jaar op een jacht dat over de hele wereld voer. Hij leerde zodoende – noodgedwongen bij gebrek aan instrumenten – veel geluiden uit zijn looppedaal te toveren. Het maakte van hem een heuse alleskunner en uiteindelijk een getalenteerde one-man-band. Hij maakt gebruik van elementen uit een breed muzikaal spectrum: van hiphop en electronica tot traditionele Afrikaanse muziek. Zoals zijn naam al suggereert, gebruikt Loops, geboren als Jeremy Hewitt, zijn loop pedals als integraal onderdeel van zijn live shows. Een liveshow die behalve visueel dan ook vooral een muzikaal feestje is.

Jeremy Loops’ muziek is een verstrengelde verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox, die via looppedalen en echo- en distortionapparaten worden vervormd en gevuld tot een eclectisch, harmonisch, maar bovenal popachtig geheel. Een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues. Jeremy Loops past daarmee in het kielzog van bijvoorbeeld Ed Sheeran of Mumford & Sons, maar zijn muziek is ook sowieso voer voor fans van Jack Johnson, Ben Howard of Newton Faulkner.

Support: Jack and the Weatherman
Het akoestische duo Jack and the Weatherman is de support tijdens dit concert. Het duo uit Haarlem speelt vrolijke pop/folk liedjes, welke ondertussen al miljoenen keer zijn beluisterd op Spotify. Met het nummer ‘Free’ werden ze benoemd tot 3FM Serious Talent. Daarnaast hebben hun nummers ‘Being me’ en ‘Brother’ beiden de playlist van Radio 1 gehaald.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: