In NTR presenteert North Sea Jazz brengt Andrew Makkinga vanaf vanavond elke week de beste concerten van festival North Sea Jazz. In juni zijn dat – in de aanloop naar North Sea Jazz 2017 – nog niet eerder uitgezonden concerten van de afgelopen editie van Sabrina Starke, Anthony Hamilton, Steven Wilson én de grote nieuwe naam in de Amerikaanse jazz: Kamasi Washington. Uit het NSJ-archief: Paul Weller en Bootsy Collins. Elke donderdagavond rond 23:30 uur te zien op NPO Cultura.

Kamasi Washington
In deze aflevering dé grote nieuwe naam op North Sea Jazz vorig jaar: tenorsaxofonist Kamasi Washington. Deze begint zijn carrière in de begeleidingsbands van Stanley Clarke, Chaka Khan en Snoop Dogg. In 2015 werkt hij mee aan ‘To Pimp A Butterfly’ van rapper Kendrick Lamar. In hetzelfde jaar verschijnt zijn indrukwekkende debuut ‘The Epic’. Het album omvat drie cd’s met in totaal drie uur muziek en slaat in als een bom in de jazzwereld. Het verschijnt op Brainfeeder, het label van elektronische muziekpionier Flying Lotus. Op North Sea Jazz 2016 speelt Washington met het Metropole Orkest & The ZO! Gospel Choir. Ook dit jaar zal Washington te zien zijn op het Rotterdamse festival.

Het beste van North Sea Jazz, 23:30 uur, NPO Cultura

Deel: