De wereldberoemde rapper Nelly komt voor een tour naar Nederland. De man achter hits als ‘Ride Wit Me’, ‘Hot In Herre’ en ‘Dilemma’ staat op 3 november in The Box in Amsterdam en op 6, 7 en 8 november respectievelijk in de Effenaar in Eindhoven, Metropool in Hengelo en Annabel in Rotterdam.

Cornell Iral Haynes Junior, beter bekend als Nelly, mag met recht een superster worden genoemd: sinds zijn debuutalbum ‘Country Grammar’ uit 2000 reeg de rapper internationale superhits aan elkaar met ‘Hot In Herre’ en ‘Dilemma’ (met Destiny Child’s zangeres Kelly Rowland) misschien wel als bekendste. Het RIAA (Recording Industry Association of America) dat de verkopen van platen bijhoudt weet te melden dat Nelly de op drie na meest verkopende rapartiest ooit is en Billboard zet hem op nummer drie van grootste artiesten van de jaren nul.

Voor een harde werker als Nelly houdt het niet op bij dat decennium: de eeuwige pleister op zijn gezicht wordt afgedaan en in 2010 scoort Nelly wederom een monsterhit met ‘Just A Dream’. Hij breidt zijn imperium uit met onder andere kledinglijnen, een radioshow en acteerwerk bij onder andere CSI:NY en Real Husbands of Hollywood. Ook zet hij zich persoonlijk in voor Make A Wish en het oproepen van beenmergdonoren om leukemie tegen te gaan. Op zijn laatste album M.O. uit 2013 schakelt de rapper hulp in van onder andere Pharrell Williams, Nicki Minaj, Future en 2 Chainz en scoort Nelly met hulp van Jeremih en DJ Mustard in 2015 opnieuw een dikke hit met ‘The Fix’.

Live vakmanschap
Vorig jaar deed Nelly met zijn ‘The Fix’-tour onder andere Nederland aan. Zo was Nelly te zien bij Annabel in Rotterdam, een optreden dat door 3voor12/Rotterdam werd omschreven als eentje ‘vol spektakel’ en waarbij het vakmanschap van de rapper en zijn crew werd geroemd: “Een hete bedoening waarbij Nelly goed contact weet te houden met het publiek”.

Datzelfde vakmanschap zal dit jaar niet anders zijn. Reken er ook maar op dat tussen de hits zijn nieuwste proeve van bekwaamheid te horen zal zijn: ‘Sounds Good To Me’, een fijne cross-over waarin er openlijk wordt geflirt met countrymuziek, een stijl waarvoor Nelly zijn liefde nooit onder stoelen of banken heeft gestoken.

03.11.2017 The Box, Amsterdam
Verkoop vanaf 14.06.2017 om 10:00 uur.
06.11.2017 Effenaar, Eindhoven
Verkoop vanaf 14.06.2017 om 10:00 uur.
07.11.2017 Metropool, Hengelo
Verkoop vanaf 14.06.2017 om 10:00 uur.
08.11.2017 Annabel, Rotterdam
Verkoop vanaf 14.06.2017 om 10:00 uur.

Deel: