Zaterdag 27 mei 2017 vond de eerste editie van het Central Park Festival plaats in het recreatiegebied Strijkviertel in Utrecht. Het nieuwe festival pakte uit als een droom voor iedere festivalorganisatie; Het festival was uitverkocht en de 10.000 bezoekers mochten genieten van de heerlijke zomerse temperaturen. Met ruim 30 graden waren de temperaturen tropisch en ook aan de algehele festivalsfeer was niets op- of aan te merken. Sterker nog, er hing, ondanks de extreme hitte in de middag, een fantastische zomerse sfeer.

Nielson

Foto: Irene Witpaard

De fantastische sfeer was een combinatie van alle bijeenkomende facetten die het festival te bieden had; Het weer, de muziek, lekker eten en uiteraard het overweldigende publiek die de dag tot een succes gemaakt hebben. Gewapend met zonnebrand en flesjes water lieten zij zich niet uit het veld staan door de (té) warme temperaturen. Zij genoten allen van de indrukwekkende line-up van het festival die voor het eerste jaar zeker noemenswaardig is. Als openingsact had men Nielson geprogrammeerd die het publiek een uur lang opwarmde met een lading aan hitjes waaronder ‘Sexy Als ik Dans’, ‘Beauty & De Brains’ en ‘Glimp van de Duivel’. Al snel kreeg hij de voetjes van de vloer waarna hij het stokje mocht overdragen aan de Haagse band DI-RECT die een dikke show bracht. De band had er duidelijk geen moeite mee om met hun energieke optreden het, door de zon geroosterde, publiek mee te krijgen. De heren brachten een afwisselende show met een gezonde combinatie tussen oud en nieuw werk. Zo passeerden onder andere ‘Times are changing’ en ‘This is who we are’ de revue.

Foto: Irene Witpaard

Ook de Zeeuwse band BLOF verscheen in het Utrechtse op het podium en zette een typische BLOF-show neer. Kortom: Een ontspannen meezingfestijn met her en der een uitschieter waarbij er beweging in de voetjes kwam. Niet heel ongunstig voor het Utrechtse publiek dat inmiddels al uren in de volle zon doorbracht. Maar de Zeeuwen verlieten het podium niet zonder een climax, met het nummer ‘Iedereen Is Van de Wereld’ wisten zij het Strijkviertal volledig op zijn kop te zetten. Feest, met een serieuze ondertoon met het oog op de huidige veiligheidssituatie in de wereld.

Central-Park-Blof

foto: Bas Oeijen

Na afloop van het BLOF-optreden betraden de mannen van Handsome Poets het podium in Utrecht, wat resulteerde in een energieke show.  Zij speelden onder andere ‘Sky on Fire’ en ‘Dance (The War Is Over)’.

Handsome-Poets-Central-Park-Festival

foto: Irene Witpaard

Tegen het begin van de avond gaven ze het stokje over aan Rondé, origineel afkomstig uit Utrecht. Ook zij wisten ‘hun eigen volk’ te vermaken met een indrukwekkende set voor een opkomende artiest.

Central-Park-Ronde

foto: Bas Oeijen

Tegen tienen maakte Utrecht zichzelf klaar voor de headliner van het festival: De Utrechtse band Kensington. Al de hele middag werd er backstage gewerkt aan de eindshow van het festival, tientallen kisten met special effects werden verspreid over de dag naar het hoofdpodium gedragen. Wie achter het podium keek kon de Kensington-crew niet missen, en de heren zelf? Die druppelden een voor een op het fietsje binnen om tussen 22:00 en 23:00 het veld samen het publiek volledig om te ploegen. De mannen speelden een vlotte set waarbij vooral in hoog tempo de hits werden afgewerkt, van ‘Heading Up High’ naar ‘Streets’ tot het populaire ‘Sorry’. Als afsluiter speelden de heren tegen elven ‘St. Helena’ waarbij alles uit de kast werd gehaald om het publiek voldaan huiswaarts te laten keren. Drie keer raden: Missie geslaagd!

Kensington-Central-Park-FestiavlDe eerste editie van het Central Park Festival kan de boeken in als een succes, het publiek heeft zichtbaar genoten van de krachtige line-up van het festival. Radiopresentator Coen Swijnenberg had de eer om het festival aan elkaar te praten en DJ Willow draaide tussen de acts door de lekkerste plaatjes om het publiek ‘warm’ te houden. Ondanks de extreme hitte kan men terugkijken op een prachtige festivaldag in het Utrechtse Strijkviertel. Een dag die smaakt naar meer, het was overduidelijk dat het publiek deze mening deelt. Een nieuw festival met een eigen authentieke formule is geboren, hopelijk mogen we volgend jaar op kraamvisite komen.

Deel: