Op 21 mei zal Cher tijdens de uitreiking van de Billboard Music Awards de ICON Award in ontvangst nemen. Na 15 jaar afwezigheid op het podium zal zij tijdens deze show ook haar grootste hit ‘Believe’ uit 1998 ten gehore brengen.

Met deze award bevindt Cher zich in goed gezelschap van onder andere Céline Dion, Prince, Jennifer Lopez, Stevie Wonder en Neil Diamond die deze award eerder in ontvangst hebben mogen nemen. Met nummer 1 hits in de Billboard hitlijsten in elk decennium van 1960 tot 2010 en meer dan 20 miljoen verkochte albums wereldwijd heeft zij deze award meer dan terecht verdiend.

“Ik voel me vereerd om de Billboard Music Awards ICON Award te mogen ontvangen en ik zal het podium betreden om mijn liefde voor muziek te vieren met mijn fans” zegt Cher. “Om te zien dat er zoveel artiesten – vooral vrouwelijke artiesten opstaan en hun plaats in de geschiedenis innemen is werkelijk fantastisch. Ik voel me vereerd om me bij de vorige winnaars van de ICON Award te scharen en dit hoogtepunt te vieren door tijdens de show ‘Believe’ ten gehore te brengen.

Naast Cher zullen onder meer  Bruno Mars, Ed Sheeran, Camila Cabello, Céline Dion, Drake, Florida Georgia Line, Imagine Dragons, John Legend en Nicki Minaj een optreden verzorgen tijdens de uitreikingen van de awards.

De Billboard Music Awards worden uitgereikt op 21 mei.

Deel: