Het is alweer bijna tijd voor het Eurovisie Songfestival, de 62e editie wordt uitgezonden van 9 t/m 13 mei 2017. De grote finale zal plaatsvinden op 13 mei in Kiev, Oekraïne. Het Eurovisie Songfestival kent een rijke geschiedenis als jaarlijks terugkerende muziekwedstrijd. Een wedstrijd die de deelnemende landen bij elkaar brengt en hun diversiteit viert en ook in de LGBT-gemeenschap een belangrijke rol speelt.

Sinds het begin van het Eurovisie Songfestival zijn er een hoop landen bij gekomen en afgevallen, maar het is vandaag de dag groter dan ooit tevoren. Met recordaantallen kijkers in voorgaande jaren kunnen we ons enkel voorstellen wat 2017 gaat brengen. Ondanks de beperkte budgetten van de landen maken ze er altijd een geweldige show van, die vorig jaar door maar liefst 204 miljoen mensen werd bekeken. Ondanks de naam is het niet meer alleen een Europese wedstrijd; Zo doen landen als Armenië, Israël en Australië ook gewoon mee.

Nederland heeft 57 keer meegedaan en wist zich 48 keer te plaatsen voor een finaleplek. We doen mee sinds het begin in 1956. Dit jaar zal de meidengroep OG3NE Nederland representeren, met het nummer ‘Lights And Shadows’. Tijdens het stemmen krijgen we normaal gesproken het vaakst punten van België en natuurlijk geven wij ook vaak veel punten. Helaas is dit onze enige vaste compagnon tijdens de wedstrijd. De landen met de meeste ‘vrienden’ zijn Servië en Australië, zij wonnen afgelopen jaar de stemmen van 12 landen en zaten vaak in de top 3.

Om het bestaan van deze geweldige wedstrijd te vieren heeft ShopAlike een interactieve kaart van Europa gemaakt. Deze kaart laat je allerlei interessante feitjes over het Eurovisie Songfestival zien en vertelt je over de meest memorabele momenten. De kaart heeft informatie als het aantal overwinningen, winnende nummers, grootste sterren, laagst gewaardeerde nummers, welke landen bevriend zijn en een aantal random fun facts.

Deel: