Om Showtime’s langverwachte herbeleving van de braanbrekende tv-serie Twin Peaks van David Lynch te vieren, worden de soundtracks van de originele series op vinyl heruitgebracht. Niet alleen de soundtracks zullen opnieuw gereleast worden, ook de nagekomen film ‘Twin Peaks: Fire Walk With Me’.
‘Soundtrack from Twin Peaks’ en ‘Twin Peaks: Fire Walk With Me’ worden opnieuw individueel uitgebracht op 180-gram vinyl op 19 mei. Dit is vlak voor de première van de nieuwe Twin Peaks serie op Showtime zondag 21 mei.

Net als de films van Lynch, speelt ook muziek een belangrijke rol om de spokende en dromerige natuur van Twin Peaks te vormen. Voor het creëren van de 1990 soundtrack kreeg Lynch hulp van componist Angelo Badalamenti, waarmee hij ook samenwerkte aan de film Blue Velvet in 1986. Ook vocalist Julee Cruise, die ook meewerkte aan Blue Velvet, heeft de soundtracks van Twin Peaks ingezongen. Een jaar na de release van ‘Soundtrack from Twin Peaks’ won deze de Grammy voor Best Pop Instrumental Performance.

Deel: