Fratsen, de band rond muzikant/theatermaker en Poelifinario winnaar André Manuel brengt met ‘Spookt’ zijn tweede album in drie jaar uit. Na zijn recente solovoorstelling De Onzen en zijn samenwerking met zangeres Roos Rebergen gaat André Manuel weer verder met dwarse Nederlandstalige poprock.

Uit een hippiepunk bandje in Diepenheim, de woonplaats van André Manuel, ontstond in 1986 de formatie Fratsen. De groep hief zich na vier studioplaten en talloze live cd’s begin 1996 op. Hierna storten de leden zich op bands als Krang, Can Of Bee, Kings of Oblivion, Ketterse Fanfare en de Kift. Na een afwezigheid van bijna 20 jaar brachten de heren in 2014 hun goed ontvangen comebackplaat ‘Caspar’ uit en volgde een succesvolle tour. Dit album liet een volwassen band horen die, nog steeds sterk leunend op de kritisch/cryptische teksten van woordtovenaar Manuel, zocht naar nieuwe wegen in het door conventies platgeslagen popgeluid anno nu. Experiment werd niet geschuwd en de onderliggende sfeer was donker en bij vlagen cynisch. ‘Spookt’ voelt als een logische vervolgstap, al is de toon wat lichter en is er meer ruimte voor elektronica en gastmusici waaronder zelfs wat strijkers en toeters met bellen.

André Manuel over ‘Spookt’:  “Het is een album vol met gezellige liedjes. Over dronkenschap. Verliefd worden op de goeie vrouwen. De zegeningen van een leven in de Rock ‘n Roll. Met bijzondere bijdragen van bijzondere mensen. Joost Buis toetert mee op zijn trombone. Roos Rebergen fluistert u in de oren dat Pornofilmmuziek de toekomst is. Typhoon is in discussie met Meneertje Manuel over het nut van God in de muziek. En dan is er nog de ex van Roeland Drost (toetsenist) die geweldig cello kan spelen.”

André Manuel is druk bezig als cabaretier, theatermaker, columnist , satiricus en muzikant. In 2015 wint hij de Poelifinario, dè prijs voor theatermakers. Hij maakt(e) niet alleen muziek als solist maar tevens met acts als Krang, Beukorkest, Ketterse Fanfare of Dancing Dollekamp. In 2016 is hij onder de naam Tjing Tjing actief met zangeres Roos Rebergen. De band Fratsen is sinds een paar jaar weer actief en bestaat naast Andre Manuel (zang, gitaar) uit  Roeland Drost (toetsen), Frits Rietman (bas) en Adri Karsenberg (drums).

Fratsen presenteert op 14 april haar nieuwe album in Metropool, Hengelo. Met als speciale gast rapper Typhoon.

Daarna volgt een korte tour:
21 april Nijmegen- Doornroosje
23 april Amsterdam- Melkweg
12 mei Utrecht- TivoliVredenburg
25 mei Diepenheim- Jannarock
2 juni  Groningen- Vera

Deel: