De Britse singer-songwriter Tom McRae komt in september voor een viertal concerten naar Nederland. Deze shows, de eersten sinds 2013, vallen samen met het verschijnen van zijn nieuwe studioalbum dat in diezelfde maand wordt verwacht. De kaartverkoop start op zaterdag 15 april om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via websites van de podia.

Tom McRae is gezegend met een prachtige, meeslepende stem. En met zijn doortastende, gevoelige en poëtische teksten weet hij de luisteraar tot in de ziel te raken. In 2001 laat de songsmid voor het eerst van zich horen. Dat doet hij met zijn naar zichzelf vernoemde debuut, dat meteen kan rekenen op zeer goede reacties. De vakpers vergelijkt hem zelfs met grootheden als Bob Dylan en Nick Drake. Ook wordt hij genomineerd voor de Mercury Prize, een Q Magazine Award en BRIT Award. Dit alles blijkt de opmaat te zijn voor een indrukwekkend oeuvre dat inmiddels bestaat uit zeven albums.

Na 4 jaar komt McRae eindelijk weer terug naar Nederland waar zijn sfeervolle, energieke en warme optredens al eerder te zien waren o.a. in de Melkweg, De Oosterpoort en Caprera. Ook speelde hij op Lowlands, Pinkpop en Crossing Border.

Het speelschema ziet er als volgt uit:

13 september: Amsterdam, Vondelkerk
14 september: Utrecht, TivoliVredenburg (zaal: Cloud Nine)
15 september: Groningen, De Oosterpoort
16 september: Katwijk aan Zee, De Schuit

Deel: