Met de toevoeging van Mannequin Pussy, She-Devils en Childhood aan het programma van het London Calling Festival op 26 en 27 mei is de line-up compleet. Deze editie van het festival en helemaal tijdens de London Calling Pre-party maken vrouwen de dienst uit. Van de in totaal 28 acts bestaan 16 bands uit vrouwen of hebben vrouwen in de gelederen. Het popfestival London Calling, dat twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Tevens wordt de London Calling Pre-party op 20 mei steeds mooier met de toevoeging van Charlotte Day Wilson en Middle Kids. Samen met Jay Som en ALMA bestaat de pre-party zelfs alleen maar uit vrouwelijke artiesten.

Charlotte Day Wilson

Over vrouwen gesproken! De clip bij het nummer ‘Work’ werd opeens als tribute gebombardeerd tijdens de Women’s March in Amerika. Deze 24-jarige zangeres, producer en multi-instrumentalist wordt nu al getipt om snel door te breken. Ze deed ook al mee op de single ‘In Your Eyes’ van BADBADNOTGOOD, stond in het voorprogramma van Local Natives in de VS en nu staat ze op de London Calling Pre-party. Hou haar in de gaten!

Mannequin Pussy

Ooit als duo begonnen, maar na een verhuizing naar Philadelphia voegden Kaleen Reading (drum) en Colins Regisford (bas) zich bij Marisa Dabice en Thanasi Paul om een sterk kwartet te vormen en met ‘Romantic’ een sterk 17 minuten(!) durend debuut af te leveren. Rolling Stone magazine plaatste hen al in hun album top 3 van 2016, samen met Beyoncé en David Bowie. Niet slecht voor een nieuwe act.

She-Devils

De She-Devils zijn Audrey Ann Boucher en Kyle Jukka, ze komen uit Montreal en maken intieme  hybride popliedjes. Ze kozen ervoor om hun muziek in het begin van hun carrière niet uit te brengen, maar alleen live te laten horen om buzz te creëren. En dat werkte. Veel goede optredens zorgden voor een doorbraak. Dat gaan ze bewijzen op London Calling.

Middle Kids

Dit Indie pop trio uit Australië kwam uit het niets met hun eerste single ‘Edge of Town’. Toen Elton John zei fan te zijn van de band, hij ze op zijn Beats 1 radioshow draaide en in z’n Spotify lijstje zette, gebeurde de rest vanzelf. Middle Kids hebben dit jaar door de VS getourd met Cold War Kids, op SXSW gestaan en ze zullen nu ons land aandoen voor een speciaal optreden tijdens de London Calling pre-party.

Childhood

Dit rock-kwartet uit Londen werd in 2010 opgericht door gitarist en zanger Ben Romans-Hopcraft en gitarist Leo Dobson toen ze nog studeerden op de universiteit van Nottingham. Al snel voegden ze hier medestudenten Daniel Salamons op de bas, en later Jonny Williams op drums, toe aan de band. Hun geluid werd al snel vergeleken met bands als Primal Scream en The Stone Roses, maar je kunt ze nu makkelijk in het rijtje shoegaze bands zetten als Savages en Palma Violets.

 

Deel: