Gisterenavond stond Matt Simons in een bomvolle AFAS Live. Na afloop van deze show overhandigde minister Jeanine Hennis-Plasschaert, groot Matt Simons fan, twee awards aan Matt. Een multi-territoriale award voor de single ‘Catch & Release’ en een gouden plaat voor het album ‘Catch & Release’ in Nederland.

In de zomer van 2015 brak Simons door met ‘Catch & Release (Deepend Remix)’ in Nederland. Het nummer afkomstig van zijn album ‘Catch & Release’ werd ge-remixt door het Nederlandse duo Deepend en bleek de perfecte zomerhit. Dit bleef in andere landen niet onopgemerkt. Inmiddels is ‘Catch & Release’, zowel de originele versie als de Deepend remix, in meerdere landen een grote hit.

Afgelopen september stond Matt Simons bij RTL Late Night, waarbij minister Jeanine Hennis-Plasschaert ook aanwezig was. Tijdens die uitzending bracht Matt de prachtige versie van ‘Catch & Release’ ten gehore, met een ontroerde minister tot gevolg. Na een persoonlijke uitnodiging van Matt was de minister deze avond bij zijn optreden in AFAS Live. Na afloop van de show overhandigde zij aan Matt Simons de multi-territoriale award voor de single ‘Catch & Release’. Het album ‘Catch & Release’ heeft ondertussen in Nederland een gouden status behaald, dus mocht de minister naast de multi-territoriale award ook nog eens een gouden plaat aan Matt overhandigen.

In de onderstaande landen heeft de single ‘Catch & Release’ de volgende status:
Nederland – dubbel platinum
Spanje – dubbel platinum
België – platinum
Duitsland – platinum
Ierland – platinum
Italië – platinum
Zweden – platinum
Zwitserland – platinum
Brazilië – goud
Canada – goud
Frankrijk – goud
Noorwegen – goud
Oostenrijk – goud
Portugal – goud
Zuid-Afrika – goud

Matt Simons nog live zien? Zondag 16 april speelt hij op Paaspop in Schijndel.

Deel: