Sven Hammond komt op donderdag 5 oktober terug naar Rotown! De onvervalste mix van soul, blues, funk, rock and rhythm&blues maakt Sven Hammond de enige in zijn soort, puur dankzij de geweldige live reputatie. Deze wil je dus niet missen als fan van Charles Bradley, Aloe Blacc en Gary Clark Jr.

Van Almelo tot aan Tokio, iedereen op deze aardbol is inmiddels op de hoogte van Sven Hammond. Zodra het onmiskenbare Hammond-orgelgeluid van Sven Figee de oorschelpen streelt, weet je het al: dit wordt een memorabel feestje. Met zijn trouwe achtergrondband schept Figee een geluid dat oerstijlen als soul, blues, funk, rock and rhythm&blues tentoonspreidt én overstijgt. Er is een vijfde langspeler in de maak, met het devies ‘echtheid’ en ‘puurheid’. Met andere woorden: back to basics, geen overbodige franjes en een sterke nadruk op de verslavende groove en emotionele kern van het liedje.

Figee neemt ook vanavond zijn vaste kliek mee: Ivan Peroti (zang), Tim Eijmaal (gitaar), Joost Kroon (drums) en Glenn Gaddum Jr. (bas). Dit gezelschap is inmiddels zo hecht, dat Sven Hammond alleen maar dynamischer en spectaculairder is geworden als live-act. Trek je dansschoenen aan en zet je schrap voor een avondje onvervalste entertainment. Sven Hammond is de enige in zijn soort, puur dankzij die geweldige live reputatie. Vaste prik!

Deel: