Fazerdaze, ofwel Amelia Murray uit Nieuw-Zeeland heeft niet alleen Down Under, maar ook hierboven al veel bereikt, nog voordat haar debuutalbum dan eindelijk uit is. Haar EP uit 2014 werd al geprezen door de Engelse pers, ze speelde met Unknown Mortal Orchestra en Connan Mockasin, en werd uitgenodigd voor de Red Bull Music Academy in Montreal in 2016. Maar dat is geweest. Op 5 mei verschijnt dan het debuut, Morningside, op het legendarische Flying Nun Records via Grönland in Europa.

Gelijk na de release van het album speelt Fazerdaze in mei in Europa. Naast een Engelse tour (o.a. The Great Escape Festival) komt Amelia Murray met haar band naar Nederland. Op 11 mei speelt Fazerdaze met Happyness in de Sugarfactory in Amsterdam.

Vernoemd naar de voorstad van Nieuw-Zeeland waar Murray zich na verschillende rondzwervingen uiteindelijk thuis voelt, beschrijft Morningside een voorzichtige zoektocht naar persoonlijke groei. Die groeipijnen staan ​​centraal op de plaat, net als Murray’s meditaties en fascinatie voor een oudere vorm van leven en liefde, zonder dat het mierzoet wordt. Het is een intiem album geworden en luistert als een dagboek. Persoonlijk, maar niet isolerend.

Toepasselijk genoeg is de plaat vernoemd naar de ochtend, wanneer het licht wordt en alles zo helder mogelijk is. Er zit licht en logica in Murray’s arrangementen, een product van een jaar werken aan de perfecte plaat die nauw aan het hart ligt. Een documentatie van het proberen loslaten van de jeugd en het volwassen worden accepteren. Het resultaat is een bedwelmende gitaarpopplaat met heldere melodieën, catchy refreinen en Amelia’s nevelige vocalen.

Deel: