Sziget Festival maakt weer een twintigtal namen bekend voor haar 25e editie. In deze nieuwe batch wordt de Nederlandse scene vertegenwoordigd door Chef’Special, De Staat en Weval. Daarnaast bevestigt Sziget de komst van indie-rockbands alt-J, PJ Harvey en White Lies. Ook singer-songwriter George Ezra, drum & bass groep Rudimental en dj’s Steve Aoki en Nervo reizen af naar het Óbuda-eiland in Boedapest om tussen 9 en 15 augustus een performance neer te zetten.

Nog voordat Chef’Special dit najaar te zien is in de Ziggo Dome, maakt de Haarlemse band haar opwachting in de gigantische A38-tent op Sziget Festival. Ook De Staat, die afgelopen zaterdag in een uitverkochte AFAS Live stond en zich opwerpt als één van de beste bands van Nederland, speelt op hetzelfde podium. Verder laat de A38 haar diversiteit zien met acts van The Naked and Famous, Mando Diao, Anne-Marie, Andy C, Watsky, Nothing But Thieves, LÉON, Bear’s Den, The Strypes, Valentino Khan, Rone en het Nederlandse elektronische duo Weval.

Naast eerder aangekondigde namen zoals Kasabian en Major Lazer, host de Main Stage dit jaar acts van PJ Harvey, alt-J, Rudimental live, George Ezra, White Lies en de Bosnische ska-groep Dubioza Kolektiv. Dé plek voor elektronische muziek op The Island of Freedom, de Arena, verwelkomt dance-giganten Steve Aoki uit de Verenigde Staten en Nervo uit Australië.

25 jaar Sziget Festival
Sziget viert dit jaar haar 25e verjaardag. Naast het uitgebreide muziekprogramma, dat de komende maanden wordt aangevuld met nog vele namen, zijn er o.a. circusacts, dansvoorstellingen, theatershows en kunstprojecten te zien op The Island of Freedom. Het activiteitenprogramma wordt verspreid over meer dan 50 venues en gaat non-stop door. Tickets en meer info zijn te vinden op nl.szigetfestival.com.

Deel: