Een van de grootste en beste live tribute theaterproducties ooit over Queen, ‘I Want To Break Free!’, raast door het land. Gestart in november vorig jaar en het resultaat is werkelijk een zeer indrukwekkende tributeshow, waarvan de productie in handen ligt van Mike Vullings, eigenaar van Mike Vullings Entertainment.

Vrijdag viel de eer te beurt aan het Stadstheater Zoetermeer. Een daverende show op een podium omgebouwd als ware het een stadionconcert, compleet met een full-power belichting!

Queen-tribute-ZoetermeerDe start was in november vorig jaar, op 24 november 2016. Toen was het precies 25 jaar geleden dat Freddie Mercury, zanger van Queen en één van de grootste entertainers die de wereld ooit heeft gekend, op 45-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van aids. Zowel Freddie als de talloze hits die hij ons heeft geschonken, zijn tijdloze klassiekers geworden. Nu staat de theatershow ‘I Want To Break Free!’, over het leven van Freddie Mercury en Queen, in de theaters met oonder anderen Timothy Drake en Linda Kinsbergen.

Het publiek wordt meegenomen naar een minutieus nagebouwd decor van de grote stadionconcerten, waarmee de band in de jaren ’80 hun absolute hoogtepunten beleefde, zoals bekend van de DVD’s Live In Wembley’ en Live In Boedapest’. In deze ruim 2 uur durende ode komen alle grote hits van zowel Queen als Freddie’s solowerk voorbij, gecombineerd met beroemde scènes uit de videoclips, inclusief alle (extravagante) kostuums en attributen. Op een groot videoscherm wordt d.m.v. sfeerbeelden, foto’s, teksten en live beelden het verhaal achter Freddie en Queen verteld.

Queen-tribute-ZoetermeerZanger Timothy Drake reisde eerder al met zijn Engelse formatie (Queen Rhapsody) de hele wereld over om in de huid van zijn held Freddie Mercury te kruipen. Geweldige optredens, waarbij hij ‘sans gène’ in outfits staat die nu lachwekkend zouden zijn, maar toen echt gedragen werden door Freddie. Een speciale gastrol is daarnaast weggelegd voor Linda Kinsbergen, die met haar ongelofelijke gelijkenis zowel qua uiterlijk als stem de rol van Montserrat Caballé vertolkt in het epische ‘Barcelona’. En wat een stem! Voor het publiek was dit werkelijk een kippenvelmoment, bekroond met een staande ovatie.  Alles werd op deze avond live gespeeld en gezongen!Queen-tribute

Deze productie is momenteel een van de  hoogtepunten van dit theaterseizoen, dus een ‘must-see’ performance. Dit concert is nog tot medio mei te zien in de theaters.

Foto’s (c) Jerrold Mallee

Deel: