Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Boris in LuxorLive

Concerttip vrijdag 10 februari: Maxazine presents: Boris in LuxorLive

De Nederlandse funk- en soulartiest Boris ging de laatste jaren door het leven als Bo Saris, maar heeft nu zijn oorspronkelijke naam weer aangenomen. Met die naamsverandering komt ook een muzikale verandering, zoals te horen is op zijn nieuwe EP Best Of Me die in januari verschijnt. Waar Boris op zijn laatste album Gold (2014) nog schitterde met een vette blaxploitation sound (met dank aan producer Andre Harris van Dre & Vidal), heeft hij nu het bluesgevoel ontdekt.

‘Deze heftige periode in mijn leven zorgde ervoor dat ik nog meer connectie voelde tussen de muziek waarin ik opgroeide en de hedendaagse soul. Ik kom uit de jaren ’80 maar door de emotionele fases waar ik door ben gegaan, ben ik me enorm bewust geworden van de blues. Ik heb dit verwerkt in een sound die anders is dan mijn vorige albums, ik ben gegroeid tot wie ik nu ben. I am Boris!’

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: