Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bart Wirtz in Bimhuis

Concerttip zaterdag 28 januari: Bart Wirtz in Bimhuis

Saxofonist Bart Wirtz presenteert zijn meest persoonlijke album tot nu toe, Beneath the Surface, waarop jazz, hiphop, elektronica, verleden, heden en toekomst samenkomen.

‘Het hoofd versus het hart’ is het thema van Beneath the Surface, het meest recente album van altsaxofonist Bart Wirtz. De Nederlandse altsaxofonist slaat een nieuwe richting in met deze songs, die elk een andere emotie vertegenwoordigen. Wirtz reflecteert op het verleden, geeft zijn visie op de toekomst en grijpt het ‘nu’ met een blend van hiphop, jazz, funk, rock en elektronica.

Bart Wirtz maakt al meer dan 10 jaar deel uit van het Artvark Saxophone Quartet en speelt onder meer in New Rotterdam Jazz Orchestra. Het in New York opgenomen album iDreamer (met o.a. Nicholas Payton) zorgde voor een stroomversnelling in zijn carrière en leverde hem de Edison Jazzism Publieksprijs 2012 op. De track Evolution of the Innocent belandde op een populaire Spotify-playlist en werd meer dan 3 miljoen keer gestreamd. Voor de opvolger Interview (2014) werkte Wirtz samen met de Amerikaanse trompettist Sean Jones.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: