Nadat op 7 oktober Blaudzun’s album Jupiter Part I verscheen, zal op 3 maart 2017 deel 2 van de driedelige Jupitertrilogie verschijnen. Vlak na het uitkomen van part I is er al begonnen met het opnemen van part II. De snelheid waarmee de albums worden geproduceerd en de bijkomende risico’s bevallen de zanger wel: “Deze manier van werken is enerverend. Vergelijk het met een jonge wijn, de druiven zijn nog maar net geplukt en zitten al in de fles. Geen tijd om te rijpen. Zo werkt het met mijn liedjes momenteel ook. Van pril idee tot volwaardig uitgewerkt arrangement is het relatief gezien snel vastgelegd”, aldus Blaudzun.

Op zaterdag 4 maart zal Blaudzun het nieuwe album presenteren in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Dit zal de start zijn van de Europese albumtournee, waarbij Blaudzun de volgende podia zal aandoen:

04/03  Tivoli Vredenburg, Utrecht
16/03  Luxor Live, Arnhem
23/03  Paard van Troje, Den Haag
25/03  Oosterpoort, Groningen
26/03  Vooruit, Gent
26/03  Nirwana Live, Lierop

Voordat deze tournee begint, zal Blaudzun op 13 januari optreden tijdens het Eurosonic festival in Groningen.

Deel: