Kevin Morby komt op 4 juni naar Amsterdam voor een optreden in de grote zaal van Paradiso. De artiest uit Texas maakte een enorme groei door het afgelopen jaar en Paradiso biedt hem nu hun grootste podium. Het is zijn enige optreden in Nederland volgend jaar.

Kevin Morby debuteerde op het London Calling Festival en groeide al snel uit tot een favoriet van zowel het publiek als Paradiso zelf. Niet veel later stond hij als onderdeel van de Indiestadpas in een vol Paradiso Noord en gaf hij daarna een eigen concert in Bitterzoet. Zijn derde album ‘Singing Saw’ kwam dit jaar uit en belandde in vele eindlijstjes van 2016. Zijn muziek balanceert tussen indie en roots is beïnvloedt door Bob Dylan, Lou Reed en Neil Young.

Morby is niet de enige artiest die dit jaar op steeds grotere podia van Paradiso stond. King Gizzard & The Lizard Wizard stonden in maart voor 300 bezoekers in de Oedipus Brouwerij en in oktober in een uitverkochte grote zaal. Courtney Barnett verkocht direct de grote zaal uit en The Growlers deden dat ruimschoots op tijd in Paradiso Noord. Het nieuwste talent is Will Toledo met zijn project Car Seat Headrest. Hij gaf een concert in de kleine zaal, stond bovenaan het programma tijdens de mei-editie van London Calling en zijn komende concert in maart is verplaatst van Paradiso Noord naar de grote zaal van Paradiso. Zijn album ‘Teens Of Denial’ staat, net als dat van Kevin Morby, ook in vele gerenommeerde jaarlijsten van 2016.

Deel: