25 jaar na hun laatste clubshow op Nederlands bodem komt The Jesus And Mary Chain naar Nederland voor een concert in Paradiso op woensdag 19 april 2017. De band tourt in het kader van het uitbrengen van ‘Damage And Joy’, het eerste album van de Schotse noisepopband sinds 1998.

De broers Jim en William Reid vormen samen het hart en de ziel van The Jesus And Mary Chain. Sinds oprichting begin jaren ’80 is de band postpunk-voorloper en van invloed op het geluid van bands als My Bloody Valentine, Dinosaur Jr. en later A Place To Bury Strangers. Debuutalbum ‘Psychocandy’ wordt meer dan dertig jaar na dato nog steeds gezien als een van de belangrijkste albums in het genre. Kort na het uitbrengen van de zesde langspeler ‘Munki’ in 1998 viel de band uit elkaar.

In 2007 kwam The Jesus And Mary Chain weer bij elkaar voor een nog altijd voortdurende reünie, maar het duurde tot dit jaar dat er aan nieuw materiaal werd gewerkt. Dat nieuwe materiaal verschijnt op 24 maart 2017 in de vorm van het zevende album ‘Damage And Joy’. De eerste single ‘Amputation’ klinkt zoals we gewend zijn: veel noise, vervormde gitaren en zorgeloze vocalen vormen samen een hypnotiserend geheel. Het album bevat ook een aantal bijzondere samenwerkingen.

Het optreden van The Jesus And Mary Chain in Paradiso is het eerste clubconcert van de band op Nederlandse bodem sinds 15 mei 1992. Ook toen speelden de Schotten in het Amsterdamse poppodium. In de tussentijd verscheen de iconische band in ons land alleen nog ten tonele op het Best Kept Secret-festival, in 2015.

De kaartverkoop start op maandag 12 december om 10.00 uur.

Deel: