Twee succesvolle albums heeft de 27-jarige Sanne Putseys, alias Selah Sue, inmiddels op haar naam staan, waarvan de laatste, ‘Reason’, ruim anderhalf jaar geleden verscheen. Maar ondanks dat ze geen nieuw album heeft te promoten trekt Selah Sue deze maand volle zalen tijdens haar clubtour langs Nederlandse podia. Een tour die haar deze avond voor de tweede avond op rij bracht in een uitverkochte Ronda-zaal van TivoliVredenburg. Waar ze aankondigde dat dit even de laatste concerten zijn voor haar zwangerschapsverlof.

Na het voorprogramma van de Britse singer-songwriter Mike Wyatt kwam Selah Sue het podium op rond 20:45 met verder enkel nog haar toetsenist. Ze opende met intieme versies van de Billie Holiday cover ‘I Loves You, Porgy’ en ‘Reasons’. Ze oogde spontaan vanavond en wist direct het publiek bij de hand te nemen. Langzaam ging ze wat meer de uptempo kant op toen de rest van haar band het podium op kwam en ze een nummer speelde dat ze voor haar vader had geschreven: ‘Daddy’. Vervolgens werd het tempo al wat meer opgevoerd met een swingende versie van ‘Black Part Love’. Maar de toon werd pas echt gezet met het grimmige ‘This World’. Dat nummer stond mede in combinatie met de strakke begeleiding van haar band en de belichting als een huis.

Wat gas werd er vervolgens weer terug genomen, toen ze alleen en akoestisch één van haar eerste nummers deed: ‘Fyah Fyah’. Ze zette daarmee de juiste toon voor het daarop volgende en zeer persoonlijke nummer ‘Break’. Selah Sue bouwde daarna weer langzaam op met ‘I Won’t Go For More’, waarbij ze het voor elkaar kreeg om het publiek het achtergrondkoortje te laten meezingen. Van ‘Fade Away’ en ‘Peace Of Mind’ ging het vervolgens geruisloos over in haar grote hit ‘Alone’ en ‘Together’, dat het laatste nummer was voor de toegift. Die toegift volgende met nog twee nummers: haar doorbraakhit ‘Raggamuffin’ en ‘Right Where I Want You’.

Selah Sue straalde overduidelijk speelplezier uit en zo ook haar op elkaar ingespeelde band. Afwisseling tussen uptempo- en sobere nummers doet ze geruisloos alsof ze al tientallen jaren podiumervaring heeft. Het is te hopen dat haar pauze geen jaren zal duren en we haar snel weer terug zullen zien met een volgend album.

Deel: