Bettie Serveert brengt dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album ‘Damaged Good’ uit. Het prachtige liedje ‘Never Be Over’, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan de komende maanden voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwe werk live te presenteren.

‘Damaged Good’ is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker ‘Palomine’, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

In 1991 ziet Bettie Serveert namelijk het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album ‘Palomine’ uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Met ‘Damaged Good’ wordt het jongste album ‘Oh, Mayhem!’ uit 2013 opgevolgd. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen. Deze lijn is ook doorgetrokken op de aankomende release en is hiermee dan ook dé passende aanvulling op het reeds imposante oeuvre van de band. Het tourschema van de eerste reeks concerten ziet er als volgt uit:

24/09: Drunen, Utopia
01/10: Keulen, Klub der 40
15/10: Landgraaf, Oefenbunker
21/10: Vlissingen, De Piek
05/11: Apeldoorn, Gigant
11/11: Nijmegen, Doornroosje
26/11: Zaandam, Podium De Flux
03/12: Zwolle, Hedon
09/12: Hengelo, Metropool
17/12: Groningen, Vera
14/01: Haarlem, Patronaat
20/01: Bergen op Zoom, Gebouw T
27/01: Rotterdam, Rotown
03/02: Leeuwarden, Neushoorn
10/02: Deventer, Burgerweeshuis
10/03: Utrecht, Tivoli De Helling
07/04: Den Haag, Paard van Troje
22/04: Amsterdam, Paradiso

Deel: