Wederom een volle Charlie op Lowlands. Ditmaal voor de Vlaamse mannen van Bazart. Elektronische indie van de Vlaamse plank. In België hebben de mannen inmiddels in relatief groot spoor achter gelaten als de nieuwe up-coming group van Vlaanderen. In Nederland is het nog maar de vraag of het vijftal het publiek vijftig minuten lang vast kan houden met in totaal vijf uitgebrachte nummers. Op 23 september verschijnt het debuutalbum ‘Echo’ en de setlist zal dus voor een groot deel bestaan uit het nog onbekende materiaal.

Verrassend genoeg werd de set geopend met een onbekendere track. ‘Census’ was een mooi begin, maar deed, behalve bij de voorste fans, niet veel bij het publiek. Zanger Mathieu Terryn zat qua performance puik in zijn element en wanneer gitarist en toetsenist Simon Nuytten en Oliver Symons er met de zang bij komen smelt het puur bij elkaar. Met maar liefst vier nieuwe nummers (‘Voodoo’, ‘Lux’, ‘Zonder’ en ‘Echo’) op de setlist, gaven de mannen een vernieuwend optreden.

Net als je dacht dat Bazart deze wedstrijd had verloren en het publiek niet meer geïnteresseerd kon krijgen, kwam daar ineens een cover van De Jeugd Van Tegenwoordig ‘Sterrenstof’. Ha, herkenning! Ook al was het geen eigen track, het was wel gestoken in het rustige / elektro Bazart jasje en het publiek was weer bij de les. Het echte climaxmoment zat in het laatste nummer. Een bescheiden radio hit die toch net iets groter bleek te zijn dan wij allemaal dachten. ‘Goud’ in handen kunnen we eigenlijk zeggen. Niet verrassend was ‘Goud’ de afsluiter van de set. Wel verrassend was de herkenning van het publiek. Waar het publiek tot nog toe vrij rustig was, barstte het hier helemaal los. “Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel” schreeuwde het publiek uit volle borst mee.

Aan de performance lag het zeker niet. Bazart wist zeker harten te veroveren maar het materiaal van de band was gewoon iets te onbekend om het publiek vijftig minuten lang erbij te houden. Het nieuwe materiaal wekt echter wel nieuwsgierigheid op naar de debuutplaat. Een plaat waar we na verwachting zeker van kunnen smullen.

Deel: