A Day At The Park begon ooit op een klein veldje in het Amsterdamse Bos en is negen jaar later uitgegroeid tot het grootste boutique festival van Nederland. Met 17.000 bezoekers was deze editie grootser dan ooit, is groter ook beter?

A Day At The Park brengt diverse muziekstijlen

In 2008 was de geboorte van een van de leukste festivals van Nederland. Het concept was net zo simpel als doeltreffend. Mooie locatie, knallers als Housequake, Dubfire en technoheld Sven Väth als line-up, een indrukwekkend podium en een fijne toegangsprijs van 25 euro.

ADATP3

Foto: Joep van Aert

Er is inmiddels veel veranderd aan het concept van de beginjaren. Natuurlijk is de locatie vele malen groter en heeft het festival niet één maar vier officiële podia en nog 3 feesttenten of achterafveldjes. De toegangsprijs is logischerwijs verdubbeld en de muziekprogrammering is ook behoorlijk op de schop gegaan. Naast de echte  techno van Erick E. & Roog of de onvermoeibare Benny Rodrigues was er dit jaar zowaar een live band op het podium te vinden. De zeer gewaagde programmering van Rudimental werd dan ook zeker niet door de meeste dansliefhebbers gewaardeerd. Er werd toch duidelijk een hoop boe-geroep waargenomen en het grote veld stroomde langzaam leeg. Voor de meeste danceliefhebbers was dit toch echt een brug te ver.

Het grootste probleem dit jaar was echter de doorstroming tussen mainstage en technoveldje Under The Radar. De verbinding tussen deze twee velden was veel te nauw waardoor er opstoppingen ontstonden die wel 30 minuten in beslag namen. Gelukkig was omkeren een prima alternatief om je dan op het fantastische foodcourt te storten. De tijd van slappe friet, pannenkoeken of loempia’s ligt al ver achter ons, maar ADATP doet daar weer een schepje bovenop. Sterrenkok Ron Blaauw  was aanwezig en gerenommeerde namen als The Fat Dog, Roots Amsterdam, Club NL, The Fabulous Shaker Boys stonden klaar voor de inwendige mens.

Fedde Le Grand en Kris Kross Amsterdam

ADATP

Foto: Joep van Aert

Al met al is de verandering ten opzichte van voorgaande jaren erg groot, maar gezien de vooruitstrevendheid in 2008 zal ook hierover goed zijn nagedacht. Net als de geniale oplossing van betalen trouwens. Geen munten meer maar gewoon een creditcard die je makkelijk kan opwaarderen, en tegoed dat je gewoon terug kan laten storten. Volgend jaar is de tiende editie en zal deze jubileum groots worden gevierd. Stiekem hoop ik weer op een technotopper als Carl Cox maar waarschijnlijk gaat de ommezwaai gewoon weer door want eerlijk is eerlijk… Fedde Le Grand bewees deze editie dat commerciële dance heerlijk is om mee te zingen. Aan de overkant van het veld waren de feestmakers van Kris Kross Amsterdam de tent aan het afbreken. Dat is uiteindelijke de doelstelling van A Day At The Park, dat iedereen met een glimlach weer naar huis gaat.

Deel: