In 2014 werd het festival Night at the Park voor het eerst georganiseerd. Het festival vond plaats op de dag voor Parkpop in het Haagse Zuiderpark. Het bleek een groot succes met op de eerste editie onder andere Madness en Golden Earring. Vorig jaar overtroffen ze het eerste jaar met optredens van onder andere De Dijk, UB40 en Duran Duran. Op zaterdag 25 juni was het wéér raak in het Zuiderpark. De organisatie had zich voor deze derde editie flink uitgesloofd met grote internationale artiesten als Anastacia, Holly Johnson, Slade en Wet Wet Wet.

Night at the Park ging al om twee uur ’s middags van start met de Herman Brood tributeband Yada Yada. Niet zomaar een tributeband, want zanger Ronald van Beest heeft in de orginele The (Wild) Romance gespeeld samen met de legendarische artiest en kunstenaar. In een interview zei Van Beest dat hij beslist geen Herman is, wil zijn of pretendeert te zijn. Toch komt hij erg in de buurt van Brood die dit jaar 70 zou worden. De grootste hits van brood zoals ‘Saturday Night’ en ‘Never Be Clever’ werden op hoog niveau gespeeld en maakten Yada Yada een krachtige opening van Night at the Park. Ronald vertelde dat hij ontzettend fan is van The Deaf, “een Haagse band die jullie vast niet kennen”, grapte hij. Voor het laatste nummer kwam The Deaf- en Di-rect-gitarist Spike van Soest het podium op waardoor dit optreden met nóg meer kracht werd afgesloten.

9G5A5694

Nadat de bezoekers alvast hadden genoten van Spike, kwam na een korte verbouwing van het podium ook de rest van Di-rect het podium op. De Haagse band bewees met dit optreden prima in het rijtje met internationale sterren te passen. Zanger Marcel Veenendaal had goed zijn best gedaan om er weer stijlvol uit te zien, in een paarse broek en een paars-oranje gekleurd overhemd kwam de overactieve krullenbol het podium op. Veenendaal heeft meer energie dan de duizenden festivalgangers bij elkaar. Drie kwartier lang heeft men genoten van de dansende en springende zanger, die zelf ook zichtbaar genoot van het optreden. De band heeft als voorproefje een aantal nieuwe nummers gespeeld die eind van dit jaar verschijnen op het nieuwe album. Nummers als ‘Times Are Changing’, ‘This Is Who We Are’ en ‘Invincible’ werden vol overtuiging meegezongen door de vele fans.

9G5A5889

De inmiddels bejaarde Britse rockgroep Slade won het publiek voor zich met een zeer actieve show. De band-leden zijn allemaal rond de 70 jaar maar gedragen zich op het podium als jonge goden. De twee rode flightcases zijn continue bezet met twee van de vier rockers die er alles aan doen om het publiek te enthousiasmeren. Dat is zeker gelukt, ook op muzikaal gebied hebben ze niet ingeleverd. De grote hit ‘Far Far Away’ uit 1974 werd afgestoft en uit volle borst meegezongen. Ondanks de tropische temperaturen in het Zuiderpark werd misschien wel het bekendste nummer ‘Merry Christmas Everybody’ met veel plezier gezongen. Een verrassend smaakvol optreden van hoog niveau.

9G5A6159

De Zeeuwse band Racoon was ook uitgenodigd om hun mooiste liedjes te zingen tijdens Night at the Park. Vorig jaar had de band maar liefst tien noteringen in de Top 2000, het was een feest van herkenning voor de gasten. Zanger Bart van der Weide zong eerst een Zeeuws liedje dat gevolgd werd door het enige Nederlandstalige nummer dat de band heeft gemaakt ‘Oceaan’. Dit nummer is gebruikt als titelsong van de film ‘Alles is familie’. Kim van Kooten schreef het script van de film en keek Bart diep in de ogen en overtuigde hem om voor het eerst in het Nederlands te zingen. Een ongekend succes werd dit nummer, maar ondanks dat blijft het een eenmalig uitstapje naar het Nederlandstalig. ‘Oceaan’ werd direct gevolgd door het andere gevoelige nummer dat de band heeft, ‘Love You More’, dat tot aan het eind van het modderige grasveld mee werd gezongen. Onder andere ‘No Mercy’, ‘Took a Hit’, en ‘Guilty’ werden gespeeld.

9G5A6337

Anastacia is weer helemaal terug nadat ze in 2013 haar tournee moest stopzetten vanwege borstkanker. Deze vreselijke ziekte heeft zij gelukkig voor de tweede keer weten te overleven, waardoor zij een show van formaat kon neerzetten tijdens Night at the Park. Als een echte diva kwam ze het podium op en wist indruk te maken met haar twee danseressen en geweldige choreografie. De eerste bezoekers waren speciaal voor de diva gekomen. Veel fans gehuld in t-shirts met de naam van de diva waren er al vroeg bij om een plekje vlak bij het podium te kunnen bemachtigen. Genieten konden deze Anastacia-liefhebbers volop. Alle bekende nummers werden gezongen; ‘I’m Outta Love’, ‘Not That Kind’, ‘Paid My Dues’ en ‘Left Outside Alone’ werden moeiteloos meegezongen door de gasten.

9G5A6705

Franky Goes to Hollywood scoorde in de jaren ’80 grote successen met de nummers ‘Relax’, ‘Two Tribes’ en ‘The Power Of Love’. In 1987 verliet zanger Holly Johnson de succesformatie. Twee jaar later kwam de zanger terug met een solo-album. Holly Johnson stond vanavond met zijn eigen band op het grote podium in de hofstad. Johnson vertelde dat het hem spijt dat Engeland Europa gaat verlaten, hij had ‘remain’ gestemd. ‘Relax’ werd aangekondigd door Holly met de hilarische zin: “I know, you Dutch people love to ejaculate”. Het was een groot feest tijdens het optreden van de jaren ’80-held. Johnson sloot het feestelijke optreden rustig af met ‘The Power Of Love’ dat waarschijnlijk door heel Den Haag te horen was, aangezien iedereen elk woord van het nummer meezong.

9G5A7024

Wet Wet Wet had de eer om de derde editie van Night at the Park af te sluiten. Zanger Mark McLachlan (aka Marti Pellow) zei dat het heel wat jaren geleden is dat hij voor het laatst met zijn band in Nederland had opgetreden, maar ontzettend blij was om voor dit waanzinnige publiek in Den Haag te mogen optreden gisterenavond. In 1994 scoorde de Schotse popgroep met ‘Love Is All Around’ hun eerste nummer één hit in Nederland. Het werd een ongekend succes door de film ‘Four Weddings and a Funeral’ waarvoor het als soundtrack diende. Hierna lukte het de mannen niet meer om de hitlijsten te domineren in Nederland. Gisterenavond wist Wet Wet Wet het festival krachtig af te sluiten, na het optreden van de heren was er nog een vuurwerkshow te zien.

9G5A7178

Vandaag kan men in het Zuiderpark gratis genieten van onder andere Billy Ocean die zijn hit ‘When The Going Gets Tough, The Tough Get Goin’ zal zingen tijdens Parkpop. Ook Jett Rebel, Typhoon, Emmaly Brown, My Baby, K’s Choise en De Kraaien zorgen voor muzikaal vermaak. Klik hier voor het tijdschema.

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer / Maxazine

Deel: