Met zijn warme stem werd Rick Astley eind jaren ’80 een sensatie met goed geproduceerde hits. De zanger werd in 1985 ontdekt door Pete Waterman – van het succesvolle producerstrio Stock, Aitken & Waterman – en had een aantal enorme hits als ‘Never Gonna Give You Up’ en ‘Together Forever’. Na twee zeer succesvolle albums besloot hij om het trio vaarwel te zeggen en kwam hij in 1991 terug met de ballad ‘Cry for Help’.

Na bovengenoemde singles en albums verdween Astley uit de spotlights om in de jaren ’00 een aantal nieuwe singles en albums uit te brengen, het succes bleef echter uit. Nu, 10 jaar verder komt “Mr. Rickroll” met een nieuw album getiteld ’50’. Met zijn zevende album keert Astley terug naar zijn muzikale roots. De Grammy genomineerde hitmaker speelde zelf elk instrument in op het album.

Denk nou niet dat er op ’50’ songs staan als ‘Never Gonna Give You Up’. Op ’50’ keert de zanger terug naar zijn roots en dat is met de single ‘Keep Singing’ duidelijk te horen. Wat mij betreft zijn de grote uitschieters van het album het swingende ‘Angels On My Side’, de prachtige ballad ‘Wish Away’, het krachtige ‘Somebody Loves Me’ en de afsluitende track van ’50’, ‘Let It Be Tonight’.

Met ’50’ laat Astley horen dat hij niet alleen goed geproduceerde hits als ‘Never Gonna Give You Up’ kan brengen, de tand des tijds heeft nauwelijks invloed heeft gehad op zijn onderscheidende, soulvolle stem. (8/10)(BMG)

Deel: