Met de toevoeging van Max Meser, Dan Owen, Jeangu Macrooy en Three Imaginary Boys is het programma van Naked Song compleet. Het festival dat op 25 juni plaats vindt in Muziekgebouw Eindhoven maakte eerder Lucinda Williams, Damien Jurado, Douwe Bob & Strijkkwartet, Sun Kil Moon, Alex Vargas, Emma Bale, Luka Bloom, Carter Sampson, Mick Flannery, Luke Winslow-King, Black Oak, Iris Penning, Hein Cooper, The Deslondes, Willy Tea Taylor, Dana Sipos en de 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske bekend.

Naked Song staat te boek als een singer-songwriter festival, maar het is ondertussen meer dan dat. Met de aanstaande elfde editie presenteert de organisatie een representatieve en kwalitatieve dwarsdoorsnede van dat wat liefhebbers van muzikale verhalenvertellers, rootsmuziek als ook kruisbestuivingen en vernieuwende vormen daarvan aanspreekt. Met bijvoorbeeld pure en oprechte alt.country en americana en authentieke New Orleans muziek, maar ook revolutionaire blues-artiesten en singer-songwriters die het gebruik van elektronica niet schuwen staan op het affiche.

Max Meser
De sound van Meser is herkenbaar, met zeer kenmerkende invloeden van bands als The Beatles en The Kinks, en past in één rijtje met mannen als Jake Bugg en Miles Kane. Single ‘Weak For Love’ scoort ondertussen goed op de Nederlandse radiozenders en met het verschijnen van zijn album ‘Weak’ zet hij een bijzonder sterk en melodierijk debuut neer.

Dan Owen
Het gaat hard met Dan Owen, die bekend werd dankzij een cover van Bob Dylan’s ‘The Ballad Of Hollis Brown’, waarvan een filmpje op YouTube verscheen. De Brit laat zich inspireren door blueshelden uit het verleden, maar maakt zijn eigen verhaal. Blues durft hij het niet meer te noemen, met de ‘Blues Politie’ in het achterhoofd. Toch zijn het songs recht uit het hart, met authentieke verhalen en een hedendaags geluid. Blues 2.0 zou je het kunnen noemen.

Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy studeerde aan het conservatorium in in zijn thuisland Suriname, maar zag meer kansen in Nederland en toog in 2014 naar Enschede, om daar aan de Popacademie verder te studeren. Hij tekende onlangs bij de platenmaatschappij van Perquisite en bracht EP ‘Gold’ uit.

Three Imaginary Boys (Quiz)
De popquiz van de Three Imaginary Boys is al meer dan tien jaar een begrip. Popzalen als Tivoli werden al vele malen omgetoverd tot een quiz-paradijs waar gestreden wordt om fantastische prijzen. Een quiz voor jong en oud, beginner en wandelende muziek-encyclopedie, iedereen kan terecht. Als je even iets anders wilt dan een concert beleven moet je zeker aansluiten bij een van de quizzen van deze mannen!

Naked Song
Met Lucinda Williams, Damien Jurado, Douwe Bob & Strijkkwartet, Sun Kil Moon, Alex Vargas, Luka Bloom, Mick Flannery, Luke Winslow-King, Black Oak, Emma Bale, Carter Sampson, Hein Cooper, The Deslondes, Willy Tea Taylor, Dana Sipos, Iris Penning, Max Meser, Dan Owen, Jeangu Macrooy, 2 Meter Sessies en Three Imaginary Boys.

Deel: